Kent Haberleri

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik destekleri devam ediyor. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ile 1-2-3 çocuklu ailelere destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları 2023 yılına girilmesiyle beraber arttı. 1-2-3 çocuğu olan ihtiyaç sahibi yurttaşlara 3

Çocuklu ailelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. 1-2-3 çocuğu olan ihtiyaç sahibi yurttaşlara 3.038 TL veriliyor. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan çocuk destek ödemeleri, çok sayıda yurttaş tarafından takip ediliyor. SED destek ödemelerinin ne zaman yatacağı mayıs ayına az bir süre kala merak konusu oldu. Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuklarının masraflarının karşılanması için ihtiyaç sahibi ailelere, her ay SED yardımı yapılacağını duyurmuştu. Peki, mayıs ayı SED yardımı ödemeleri yattı mı? Ne zaman yatacak? İşte e-Devlet sistemiyle SED yardımı ödemeleri sorgulama ekranı!

SED YARDIMI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının masraflarının karşılanması için önceki aylarda 582 milyon 692 bin 272 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bakan Yanık, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu ifade etti.

İşte detaylar...

Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanması konusunu çok önemsediklerini aktaran Yanık, ekonomik problemler yüzünden çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçladıklarının altını çizdi. Bu bağlamda, Bakanlık olarak, SED hizmet modelini uygulamaya başladıklarını vurgulayan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerdeki yaklaşık 174 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını kaydetti.

2023 SED YARDIMI NE KADAR?

SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 2.337 TL'den 2023 yılı kapsamında 3.038 TL'ye çıktığı paylaşılmıştı.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına direkt müracaat edilerek yapılıyor.

MAYIS AYI SED ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Mayıs ayı SED ödemeleri hakkında şu an için açıklama gelmedi. Ayrıntılı bilgi geldiği zaman haberimizde yer alacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ŞOK’ta erkek/kadın eşofman altı 200 TL’ye, basic t-shirt 70 TL’ye, erkek/kadın ayakkabı 300 TL’ye düştü!

Ev hanımlarına müjde! Migros’ta yumuşatıcı + deterjan set 115 TL, yüzey temizleyici 32,50 TL, giysi spreyi 44,90 TL...

A101'de mikser 3800 TL’ye, buhar kazanlı ütü 4200 TL’ye, şarjlı dikey süpürge 2900 TL’ye düştü!