Ekonomi

Aile Bakanlığı ödemeleri başladı! 1.298 TL hesaplara aktarılıyor!

Yaşlılık ve engelli aylığı alan hak sahipleri için ödemeler başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı gibi 29 Nisan’da destek ödemeleri yapılmıştı. Bu aya ilişkin destek ödemelerinin de başladığı belirtildi. 298 TL ödeme yapılıyor

Yaşlılık ve engelli aylığı kapsamında 1.298 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler için e-Devlet üzerinden başvuru yapılırken aynı sayfadan maaşların yatıp yatmadığı da sorgulanabiliyor. 

Bakan Yanık açıklamalarında Nisan ayı içerisinde yaklaşık 835 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapıldığını belirterek 653 milyon lira engelli aylıklarının da hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını açıklamıştı. 

Bakan Yanık açıklamalarında Nisan ayına ilişkin ödemelerini hala almayan vatandaşların PTT şubeleri üzerinden paralarını alabileceklerini ifade etmişti. Aynı şekilde Mayıs ayında da ödemeler yapılmaya hesaplara aktarılmaya başlandı. Mayıs ayı ödemeleri de PTT üzerinden alınabiliyor. Ayrıca IBAN numarasını paylaşanlar ATM üzerinden ödemelerini alabilecekler. 

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

2022 yılı ilk 6 aylık dönem için %40-69 arası engeli bulunanlara aylık 865,75 TL ve %70 ve üzeri engeli bulunanlara 1.298,63 TL ödeme yapılıyor. Yaşlılık ve engelli aylığına başvuru yapacak olanların hane halkında kişi başına düşen gelirin, net asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. 

Kira artışı düzenlemesi 10 gün içinde tamamlanacak!

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Çocuğu olanlar dikkat! 600 TL'ye kadar para veriliyor! PTT'den alabilirsiniz...