Kent Haberleri

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev kadınlarına yeni müjde

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler ev kadınlarının elini çok ciddi anlamda rahatlatmıştı. Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev hanımlarına yönelik çok önemli bir müjde daha geldi. Vatandaşlar Aile Bakanlığı'ndan aldıkları paralar sayesinde aylık gelirlerine ciddi oranda katkı sağlıyor

Ale Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler milyonlarca vatandaşın aylık giderlerinin karşılanmasında ciddi anlamda pay sahibi oluyor.Vatandaşlar Aile Bakanlığı'ndan aldıkları paralar sayesinde aylık gelirlerine ciddi oranda katkı sağlıyor. Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev kadınlarını rahatlatacak bir müjde daha geldi. Müjdenin tüm detayları haberimizde yer alıyor... 

 

Evde paketleme işi yapmak isteyen kişilerin İŞKUR'a başvurabilmeleri için belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşın üzerinde olmak, en az ilk okul mezunu olmak, sorumluluk sahibi olmak ve verilen görevleri tamamlayabilmek bulunuyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler, İŞKUR'un web sitesi üzerinden arama kısmına "evde paketleme" ya da "paketleme personeli" yazarak kolayca başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, size en yakın İŞKUR merkezine giderek de başvuru yapabilirsiniz.

6 BİN TL'YE KADAR ÖDEME ALMA İMKANINIZ VAR

İŞKUR, işsiz vatandaşların yanı sıra ev hanımlarına da destek olmaya devam ediyor. Son olarak, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar için 5.000 TL değerinde bir ödeme yapacağını resmen açıkladı. Bu ödeme, evde paketleme işi yapan kişiler için sunuluyor ve belli başlı şartları taşıyan kişilere verilen bir büyük ödeme. İŞKUR, başvuruların adeta tıkanacak noktaya geldiğini belirtiyor. Evde paketleme işi yapan kişiler, bir ay içerisinde 6.000 TL'ye kadar ödeme alabiliyorlar. Ancak, bu ödemenin alınabilmesi için belirli kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARINDA NELER VAR

Özellikle ev hanımları tarafından yakından takip edilen bu ödeme ile ilgili detaylar şöyle:

Öncelikle, başvuru yapacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 18 yaşın üzerinde olması gerekiyor. Bunun yanı sıra, en az ilk okul mezunu olmak, sorumluluk sahibi olmak ve verilen görevleri tamamlayabilmek de istenen şartlar arasında bulunuyor. Bu şartları sağlayan hemen herkesin başvuru yapması talep ediliyor. Başvuru yapmak isteyenler, web sitesi üzerinden "evde paketleme" ya da "paketleme personeli" yazarak arama yapabilirler. Ayrıca, en yakın İŞKUR şubesine giderek de başvuruda bulunabilirler.