Kent Haberleri

Aile Bakanlığı ödüyor, alanlar büyük nefes alacak! Hemen başvurun para ödemesi yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik destek ödemeleri devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir yardımın daha detayları duyuruldu. İhtiyacı olanların mutlaka başvurması gerektiği belirtildi. Aile destek sigortası ve çocuk yardımı kapsamında ödenen paraların yanı sıra kira yardımı da yapılıyor

Aile Bakanlığı, vatandaşları ekonomik anlamda rahatlatmak adına peş peşe yardımlar hakkında bilgilendirmede bulunuyor. Aile destek sigortası ve çocuk yardımı kapsamında ödenen paraların yanı sıra kira yardımı da yapılıyor. Aile Bakanlığı tarafından önemli bir yardıma ilişkin detaylar da duyuruldu. 
 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için 1150 liraya kadar çıkan kira yardımını duyururken sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olanlara ev kiralarını ödemeleri için yardım yapılacağı aktarıldı.

Bakanlığın ihtiyaç sahiplerine destek ödemelerinin başladığı bildirildi. Konu ile ilgili olarak aylık 1150 liraya kadar destek ödemesi yapılacağı ifade edildi. Kira yardımından yararlanabilmek için bazı şartlara haiz olunması gerektiği bildirildi. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği bildirildi. İşte aranan şartlar:

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

Düzenli bir gelire sahip olmamak.

Tüm bunların yanı sıra illere göre kira yardımı tutarları da paylaşıldı. Bu tutarlar ise şöyle:

İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL.

AİLE DESTEK ÖDEMESİNİN DETAYLARI

Aile Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemesinin detayları da merak ediliyor. İşte o detaylara ilişkin tüm bilgiler... 

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır.

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

 

Başvuran kişinin;

durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

Değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.