Kent Haberleri

Aile Bakanlığı ödüyor! Bu parayı da mutlaka alın yoksa başkası alır

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan ödemeler arasında fatura yardımları da bulunuyor. Bakanlığın ödeme detaylarına ilişkin bilgiler paylaşıldı. O kalemlerden biri de fatura ödemeleri

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli kalemlerde ödemeler yapılıyor. O kalemlerden biri de fatura ödemeleri. Fatura ödemesi almaya hak kazanan vatandaşların, haklarını kaybetmemek adına mutlaka ödeme alması gerektiği ifade edildi. 
 

Yılbaşından bu yana hızlı bir şekilde artış gösteren faturalar sonrasında devletin verdiği destek ödemeleri hızla artmaya başladı. Alım gücünün hızlı bir şekilde düştüğü bu dönemlerde devlet destek ödemelerini vatandaşlar araştırıyor. Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından büyük bir adım geldi.

Aylık elektrik faturası 130 TL’den fazla gelenleri yakından ilgilendiriyor. Hemen faturanızla birlikte gidin. 216 TL paranızı PTT’den alabilirsiniz. Detaylar belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu destek paketinin detayları belli oldu Buna göre SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç

Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalanabileceği ifade edildi.

Elektrik desteğinden yararlanmak isteyenler için detaylar açıklandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında aylık almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanmaktadır”

KİRA DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik kira desteği de veriliyor. 

ile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için 1150 liraya kadar çıkan kira yardımını duyururken sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olanlara ev kiralarını ödemeleri için yardım yapılacağı aktarıldı.

Bakanlığın ihtiyaç sahiplerine destek ödemelerinin başladığı bildirildi. Konu ile ilgili olarak aylık 1150 liraya kadar destek ödemesi yapılacağı ifade edildi. Kira yardımından yararlanabilmek için bazı şartlara haiz olunması gerektiği bildirildi. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği bildirildi. İşte aranan şartlar:

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

Düzenli bir gelire sahip olmamak.

Tüm bunların yanı sıra illere göre kira yardımı tutarları da paylaşıldı. Bu tutarlar ise şöyle:

İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL.