Kent Haberleri

Aile Bakanlığı ödüyor. Tam 4.337 TL hesaplara yatırıldı. Hemen hesabınıza bakın

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödemeler tam gaz yapılmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir ödeme daha yapıldı. Detaylar haberimizde... Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerden birinin de evde bakım aylığı ödemeleri olduğu biliniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında vatandaşlara yönelik çok sayıda alanda ödeme gerçekleştiriliyor.Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerden birinin de evde bakım aylığı ödemeleri olduğu biliniyor. Aile Bakanlığı'nın yeni ödemeleri hakkında flaş gelişmeler de yaşandı. 

 

Devlet hak sahiplerine çeşitli isimler altında ödemeler yapıyor. Son olarak gelen açıklamaya göre yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara aylık olarak 4 bin 337 TL ödeme yapıldı. Ödemeler il il yapılmaya devam edilirken, ödemelerin 30 Nisan tarihine kadar tamamlanacağı ifade edildi.Evde bakım aylığı her ayın 15’i ile 30’u arasında yatırılıyor. Yatırılan ödemelerin yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmek isteyenler e-Devlet sisteminden kontrol edebilecekleri gibi SMS ile de öğrenebilirler.

E-Devlet dışında bir de SMS yolu ile de evde bakım maaşınızın yatıp yatmadığını kontrol edebilirsiniz. Evde bakım parasını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4737’e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulamasını yapabilecekleri duyuruldu.