Kent Haberleri

Aile Bakanlığı peş peşe duyurdu! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam! Hemen bakın, tam bu kadar yatıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammının ardından yardım tutarlarını da artırdı. Aile Bakanlığı peş peşe duyurdu! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam! Hemen bakın, tam bu kadar yatıyor! Bakanlık tarafından, sosyal yardım ödemelerine de yüzde 30 zam yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 Ocak memur, emekli ve asgari ücret zamlarından hemen sonra sosyal destek ödemeleri için de yeni bir adım atıldı. Bakanlık tarafından, sosyal yardım ödemelerine de yüzde 30 zam yapıldı. 

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelerin çocukları için hesaplara yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı, 2023 yılında zamlanan kalemlerden oldu. 

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın faydalandığı SED ödemesi, Ocak ayında zamlı tutarlarla yapıldı. Yeni yıl ile beraber yüzde 30 zam gelen SED yardımı ödemesinin eski tutarla ödenmesi, ihtiyaç sahiplerinde merak uyandırdı. 

SED ödemesinden faydalanan binlerce vatandaş, maaş farklarının ne zaman hesaplara yatırılacağını sık sık araştırmaya başladı. 

Aile Bakanlığı peş peşe duyurdu! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam! Hemen bakın, tam bu kadar yatıyor!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesinin ihtiyaç sahiplerine zamsız şekilde yatırılmasının ardından, 'SED ödemesi farkları ne zaman yatacak?, Zamlı Sosyal ekonomik destek ödemesi kaç lira?' sorularının yanıtları sık sık araştırılmaya başlandı. 

SED ödemesi alan binlerce vatandaş, maaş farklarının hesaplara yatırılıp yatırılmayacağını ve zamlı maaşlarının yatacağı net tarihi öğrenmek istiyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından konuya ilişkin, geçen haftalarda yaptığı son dakika açıklamasında, ihtiyaç sahibi hanelerin çocukları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 2023 Ocak'ta memur zammı oranında artacağına dikkat çekmişti. 

Derya Yanık, SED yardımı ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, Ocak 2023'te hesaplara toplam 434 milyon 39 bin 508 lira 44 kuruş ödendiğine vurgu yaptı ve arkların da mümkün olan en kısa sürede hesaplarda olacağını açıkladı. 

Fakat Şubat ayı SED ödemeleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı, hesaplara yatacağı net tarih de açıklanmadı. 

Aile Bakanlığı peş peşe duyurdu! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam! Hemen bakın, tam bu kadar yatıyor!

SED yardımından yararlanmak isteyen  dar gelirli aileler, başvurularını Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçe yazarak veya e-Devlet sistemi aracılığıyla "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu" sayfasından gerçekleştirilebiliyor. 

Gerekli koşullara sahip olan ar gelirli aileler, süreli ve süresiz olarak devlet tarafından tespit edilen rakamlarda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesinden faydalanabiliyor. 

SED YARDIMI 2023 NE KADAR? 

-Okul öncesi çocuklar için 2049,00 Türk Lirası,

-İlkokuldaki çocuklar için 3.090,00 Türk Lirası,

-Ortaokuldaki çocuklar için 3.295,00 Türk Lirası,

-Eğitim görmeyenler için 2.059,00 Türk Lirası,

-Yükseköğrenimde öğrenim görenler için 3.708,00 Türk Lirası destek yardımı yapılıyor. 

Altın resmen yerle yeksan oldu! Tek tek açıklanan bu rakamları görenin adeta yüreği ağzına geldi! Hemen bakın!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika! Yeni indirim geldi mi? Total, BP, Opet, PO 16 Şubat 2023 fiyat listesi

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL