İş Fırsatları

Aile Bakanlığı resmen açıkladı! 2 bin 323 memur alınacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada “Şubat sonunda 2 bin 323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Bu sayede kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985’e çıkarmış olacağız” şeklinde konuştu. Onların hayatın her alanında var olmalarının önündeki engelleri kaldırmak da istihdam ağını güçlü kılmaktan geçiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli vatandaşların yalnızca ihtiyaçlarını karşılamayı değil, onların çalışma hayatına katılmalarını da önemsediklerini vurgulayarak, “Engellilerin hayatın içinde yer almalarının önemli unsurlarından biri direkt olarak üretime katılmaları. Onların hayatın her alanında var olmalarının önündeki engelleri kaldırmak da istihdam ağını güçlü kılmaktan geçiyor. Bakanlık olarak her vatandaş çalışma hayatına katılabilir anlayışı ile engelli vatandaşlarımızın istihdam imkanlarını artıracak çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Derya Yanık, şubat sonunda yapılacak yerleştirme için 30 Kasım 2022 tarihi itibarıyla kamu kurumları tarafından 2 bin 323 kişilik kadro talebinde bulunulduğunu söyleyerek, adayların ÖSYM’nin yayımladığı Tercih Kılavuzu'na göre 13 Ocak 2023 tarihinde tercihlerini tamamladıklarını belirtti.

İşte detaylar...

 

“KAMUDA ÇALIŞAN ENGELLİ MEMUR SAYIMIZI 67 BİN 985’E ÇIKARMIŞ OLACAĞIZ”

2002 yılında kamuda çalışan engelli birey sayısı 5 bin 777 iken, son 20 senede atanan engelli memur sayısıyla birlikte tam 12 kat artarak 65 bin 662 kişiye yükseldiğini hatırlatan Yanık, şu ifadeleri kullandı:
“2023 şubat sonunda Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 2 bin 323 engelli vatandaşımızın kamuya memur sıfatıyla yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Bu sayede kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985’e çıkarmış olacağız. Amacımız, engelli vatandaşlarımızın istihdam ve girişim imkanlarını geliştirerek sosyal hayata, günlük hayata, istihdam hayatına direkt ve engelsiz diğer insanlar kadar eşit bir biçimde katılabilmelerini sağlamak.”

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN EKPSS ÜCRETİNİ KARŞILAMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Kamuda engelli memur istihdamı kapsamında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) uygulamasının 2012’de başladığını bildiren Bakan Yanık, bakanlık olarak engellilerin EKPSS ücretini karşılamayı sürdürdüklerini ifade etti. Bakan Yanık, 2022 EKPSS için Bakanlık bütçesinden 11 milyon 832 bin 875 lira sınav ücretinin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na (ÖSYM) aktarıldığını söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü birçok alanda rekor sayıda işçi alımı yapacak! Sürücü operatörü, yapı ustası, aşçı...

THY bin depremzede personel alacak! Başvuru şartları ve detaylar nelerdir?

BİM’de baget tavuk 39,50 TL, yoğurt 59,50 TL, beyaz peynir 57,50 TL! 28 Şubat 2023 fiyat listesi