Kent Haberleri

Aile Bakanlığı resmen açıkladı! İlk ve son kez tam 7500 TL ödeme yapılacak! Başvuran parasını anında alacak!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından PTT aracılığıyla verilecek 7500 TL kış desteğinden yararlanabilecekler. Başvurmak için acele etmeniz gerekiyor.  Zamlı sosyal yardım ödemeleri şubat ayı itibariyle hesaplara yatarken, Aile Bakanlığı kış yardımı duyurusuyla dar gelirli insanların yüzünü bir kez daha güldürdü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yıl da sosyal yardım ödemelerini artırarak sürdürüyor. Zamlı sosyal yardım ödemeleri şubat ayı itibariyle hesaplara yatarken, Aile Bakanlığı kış yardımı duyurusuyla dar gelirli insanların yüzünü bir kez daha güldürdü. Başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına 7500 Türk Lirası değerinde kış desteği yatırılacak. Başvuru şartları da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Başvuru yapmak isteyen kişiler, Bakanlığın internet sitesini ziyaret ederek şartları öğrenerek hemen form doldurabilecek.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Bugün itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım ödemeleri için başvuru ekranı açıldı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar, bakanlığın sunduğu sosyal yardımlardan yararlanmak için başvuru yapabilecek. Kış yardımı ödemeleri de yine e-devlet kapısı üzerinden yapılacak. Ödemelerden yararlanmak için başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmak gerekiyor. Bu yardım ihtiyaç sahibi vatandaşlara kış boyunca 7.500 lira olarak sağlanıyor.

İşte detaylar...

 

KİMLER KIŞ DESTEĞİ YARDIMI ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış desteği almak isteyen kişiler için başvuru şartları açıklandı. Bu yardım, yalnızca ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olup, hane halkı geliri kişi başına asgari ücretin üçte birinden az olanlara verilecek. Başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahipleri e-devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunabilirler. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından ihtiyaç sahibi kişilere kış boyunca toplamda 7.500 TL nakdi yardım yapılacak.

TEK SEFERE MAHSUS 7500 TL ÖDEME

Aile Bakanlığı, kış aylarında doğalgaz ve elektrik tüketimlerine destek olmak amacıyla başlattığı kış desteği projesi kapsamında, hak sahibi vatandaşlara tek seferde 7.500 TL ödeme yapıyor. Bu destek, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik bir yardım olup, hak sahipleri bu desteği aldıktan sonra gelecek sene yine başvuru yaparak kış aylarında tekrar destek alabilme imkanına sahip olacak.

O devlet kurumu tarihinin en büyük personel alımını gerçekleştirecek! Lise mezunu olmanız yeterli!

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Mazot ve gübre ödemelerinde yeni dönem! Hemen bakın!

O belediye rekor sayıda personel alacak! Şöfor, acil tıp teknisyeni, park bakım personeli, grafiker, muhasebeci...