Kent Haberleri

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerine okkalı ocak zammı yapacak mı? 1250 TL kimlere verilecek?

Yeni yılın gelmesiyle milyonlarca vatandaşın maaşı kalem kalem yeniden hesaplandı. Aile Bakanlığı'nın sağladığı destekten faydalananlar ödemelere zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peki, Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerine okkalı ocak zammı yapacak mı?Aile Destek paketi ödemelerinden faydalanan vatandaşlar "Aile Destek programı ödemeleri artacak mı?" sorusunun yanıtı arıyor

Ocak ayında bir çok sosyal yardım ödemelerine zam yapıldı. Aile Destek paketi ödemelerinden faydalanan vatandaşlar "Aile Destek programı ödemeleri artacak mı?" sorusunun yanıtı arıyor.



Yeni yılın gelmesiyle birlikte bir çok sosyal yardım ödemelerine zam geldi. Evde bakım desteği, 65 yaş aylığı, Engelli yakını aylığı,  Kronik hastalık yardımı ve daha birçok kalemde ödemeler artırıldı. Aile Destek Paketi programından destek görenler ise "Aile Destek programı ödemelerine zam gelecek mi? Sosyal yardım parası arttı mı, ne kadar oldu?" sorularına yanıt arıyor. Peki, Aile Destek programına zam geldi mi? İşte merak edilen tüm detaylar....
 

AİLE DESTEK PARASI HESAPLARA YATTI MI?

Ocak ayı Aile Destek Programı ödemeleri bu ay erkenden yatırılmıştı. Bakan Derya Yanık açıklama yaparak, ''Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, Aile Destek Programı ödemelerinin yeni yıldan önce hesaplara yatırılması için çalışmalara başladık" demişti.

Bakan Yanık twitter hesabından yaptığı açıklama da Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık 2022 tarihinde hak sahiplerinin hesaplarına yatmaya başladıklarını duyurmuştu.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU, ZAM GELDİ Mİ?

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre tutarda farklılık oluyor. Ayrıca son yapılan artışlarla sosyal yardım parası 850 lira 1.250 lira aralığına çekilmişti. Ancak Aile destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 lira ve altı olanlar: 1.250 lira

450 lira üzeri - 911,15 lira ve altı olanlar: 1.100 lira

911,15 lira üzeri - 1372,30 lira ve altı olanlar: 950 lira

1372,30 lira üzeri - 1833,45 liradan az olanlar: 850 lira

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU KOŞULLARI

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınmıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI NASIL BAŞVURULUR?

Vatandaşlar Aile Destek Programı başvurularını, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor.

Gram altın çıldırdı! Altın dehası İslam Memiş yeni rekoru hemen açıkladı! Bu rakamı görenler mutluluktan ağlayacak!

Aile Bakanlığı'ndan zil takıp oynatacak son dakika müjdesi! Şimdi T.C Kimlik kartıyla başvuran yardımı havada kapacak!

Şok yine yaptı yapacağını! Robot süpürgenin fiyatını duyanlar sıraya girdi! Şok'ta tanıdık çalışan varsa hemen ayırtın