Ekonomi

Aile Bakanlığı tarafından dul aylığında 10039,0 TL detayı! Sizi ilgilendiriyor

Aile Bakanlığı tarafından eşleri vefat eden kadınlara yönelik aylık veriliyordu... Bu vatandaşların merak ettiği bir soru ise cevap buldu.

Temmuz ayında enflasyon farkının açıklanmasıyla birlikte çok sayıda vatandaşımız da destek ödemelerinde son durumunun ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. 

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen destek ödemelerinden bazıları, enflasyon farkıyla birlikte arttı. 

Ancak bazı ödemeler, enflasyon farkından da nasibini almadı. O ödemeler aynı şekilde ödenmeye devam edecek. Aile Bakanlığı tarafından eşleri vefat eden kadınlara yönelik en düşük 3930,50 TL aylık veriliyordu... Bu vatandaşların merak ettiği bir soru ise cevap buldu.  

SİZİN ALDIĞINI PARALARA DA ZAM YAPILDI 

Temmuz zammı kapsamında yüzde 25 hissesi olan bir vatandaş en düşük 3930,50 oranında hissesi olan bir kişi en düşük 7859 TL, Yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alan bir kişininn ise en düşük 10039,0 TL alması bekleniyor. 

SSK ve Bağ-Kurlu dul ve yetimin aylıklarını ilgilendiren zam oranı belli oldu. Dul ve yetimleri aylıklarına yüzde 24.73 oranında zam yapıldı.

Yeni dul ve yetim aylığı tutarları Bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinden sonra belli olacak.