Kent Haberleri

Aile Bakanlığı yardımlarının haricinde hemen buna da bakın! Her ay para ödenecek

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardımların dışından İŞ KUR tarafından da ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. İşte destek ödemelerinin ayrıntıları... Bu destek ödemelerinin zamlanması vatandaşları bir nebze olsun rahatlatırken, güzel bir uygulama da İŞ Kur tarafından yapılıyor

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Bu destek ödemelerinin zamlanması vatandaşları bir nebze olsun rahatlatırken, güzel bir uygulama da İŞ Kur tarafından yapılıyor. İşte detaylar

Ödemeden yararlanmak isteyenlerin 30 günlük süre içerisinde başvurması gerekecek. Geçen dönem 2 bin 568 TL ile 5 bin 137 TL arasında ödenen bu miktar asgari ücretin zamlanması ile birlikte 8 bin TL’ye kadar çıktı. İşsizlik ödemesi adı altında çalışmayan vatandaşlara ödenen bu miktar için belirtilen bir takım şartları taşımak gerekiyor.

İŞKUR kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı veriyor. Ödemeler ise her ayın 5’inde düzenli olarak banka hesaplarına yatırılıyor. Bu ödemeyi almak için kişinin işsiz kalmadan önce 120 gün hizmet akdine tabi olması gerekecek. Son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak gerekiyor.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin işten çıktıktan sonraki ilk 30 gün içerisinde müracaat etmesi gerekiyor. Başvurular şahsen olabildiği gibi online de yapılabilecek.

İŞ-KUR'DAN İŞSİZLİK MAAŞI ALMAK İÇİN NELER YAPILMALI

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.
 

İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekmektedir. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmaktadır. Dolayısıyla, vekâletname ile başvuru yapılması imkanı bulunmamaktadır. 


İşsizlik Ödeneğine Hak Kazananlara Sunulan Hizmetler

 

 

İşsizlik Ödeneğinin Süresi

hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

 

süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.
 

İşsizlik Ödeneği Miktarı

Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40’ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80’ini geçememektedir. İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.