Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan 1.200 TL müjdesi!

Aile Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere müjde! Belirli şartları karşılayan ailelere, hemen 1.200 TL ödeme yapılacak. İşte tüm ayrıntılar... Bakanlık, toplamda 40'tan fazla sosyal yardım projesini hayata geçirmiştir

İhtiyaç sahibi kişilerin yaşadığı sorunlara çözüm sağlamak amacıyla TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi yardımlar sunmaktadır. Bakanlık, toplamda 40'tan fazla sosyal yardım projesini hayata geçirmiştir. Bu desteklerden yararlanabilmek için belirli kriterleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Şartları karşılıyorsanız, hemen 1.200 TL tutarında ödeme alabilirsiniz.

Aşağıda, bu konuyla ilgili tüm ayrıntıları bulabilirsiniz...

Bakanlık, öksüz ve yetim çocuklara sosyal yardım ödemesi sağlamaktadır. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılmakta olup, ihtiyaç sahibi çocuklara, annesi, babası veya her ikisi birden hayatını kaybedenlere destek verilmektedir.

Yetim aylığı şartlarını karşılayan kişilere, her ay için 600 lira olarak hesaplanan yardım ödemesi yapılacaktır. Bu ödemeler, her iki ayda bir olmak üzere toplamda bin 200 lira olarak gerçekleştirilecektir.

Eğer bulunduğunuz evde sosyal güvence bulunmuyorsa ve 18 yaşını doldurmamışsanız, anneniz, babanız veya her ikisi de vefat etmişse, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programından yararlanmıyorsanız ve koruma ve bakım kuruluşlarında bulunmuyorsanız, ihtiyaç sahibi kişiler (çocuklar adına) Asker Yardım Programı'ndan faydalanabilir.

Yetim ve Yetim Yardım Programı'na başvurular, öncelikli olarak yaşayan çocuğun annesi veya babası tarafından yapılır. Eğer her iki ebeveyn de vefat etmişse, çocuğun yasal velisi başvuruyu gerçekleştirir.

Başvurular, ikamet ettiğiniz il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na yapılabilmektedir. Ödemeler ise banka veya PTT aracılığıyla gerçekleştirilir.

Öksüz ve Yetim Yardım Programı'nda şartları sağlayan hak sahiplerine, her çocuk için aylık 600 TL olmak üzere, her iki ayda bir toplamda 1200 TL nakdi ödeme banka veya PTT hesaplarına yatırılır.

Başvuru yapabileceğiniz yer ise, ikamet ettiğiniz il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'dır.