08 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan 1250 ile 1100 TL alacaklar dikkat! Aile Bakanı resmen duyurdu

Aile Bakanlığı'ndan 1250 ile 1100 TL alacaklar dikkat! Aile Bakanı resmen duyurdu

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik verilen destek ödemeleri hız kesmeden sürecek... Aile Bakanlığı'ndan 1250 ile 1100 TL alacaklar dikkat! Aile Bakanı resmen duyurdu.



Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen destek ödemeleri bu yıl sonuna kadar uzatıldı... Bakanlık tarafından ağustos ayı ödemeleri ise 9 Ağustos'tan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak. 

 Aile Bakanlığı'ndan 1250 ile 1100 TL alacaklar dikkat! Aile Bakanı resmen duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yapılan kabine toplantısının ardından bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamada Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri tamamlanan sosyal yardımların süresinin uzatıldığı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Buna göre bu sosyal yardımlar yıl sonuna kadar her ay ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenecek.

ÇEŞİTLİ MİKTARDA ÖDEME YAPILIYOR

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hane başı ne kadar ödeme yapılacağı hane gelirine, çocuk sayısına ve hane içinde yaşayan kişi sayısına göre değişiyor. Bu çerçevede aileler ilk etapta 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen rakamlarda sosyal yardım ödemesi alıyorlar. Çocuk sayısına göre de ayrıca bir sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler de 350 TL ile 650 TL arasında değişiyor. Tüm bunlara ek olarak bu hanelere bir de elektrik tüketim desteği veriliyor. Bu hanelerin elektrik faturalarının bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Hanede yaşayan kişi sayısına göre bu elektrik faturası desteği 311 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Vatandaşlar için bir müjde olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin önemli bir haber verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş vatandaşlara bu ödemelerin 9 Ağustos Cuma günü itibariyle yapılacağını açıkladı. Vatandaşlar hafta sonuna girmeden bu sosyal yardım ödemelerini alabilecekler. Bu çerçevede Türkiye’nin 81 ilinde toplamda 3 milyondan fazla haneye nakit destek verilmiş olacak.

ÖDEMESİ HESAPLARA GEÇMEYEN DİKKAT

Ödemesi hesaplara geçmeyen vatandaşların ise bu durum karşısında Aile Bakanlığı yetkililerini arayarak durumu bildirmeleri gerekiyor. 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön