11 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan 2 bin 210 TL müjdesi! Resmen geçmesi gerekiyor

Aile Bakanlığı'ndan 2 bin 210 TL müjdesi! Resmen geçmesi gerekiyor

Aile Bakanlığı'ndan vatandaşlarımıza yönelik 2 bin 210 TL müjdesi geldi... Vatandaşlarımızın hesaplarına resmen geçmeye başlaması bekleniyor.



Aile Bakanlığı'ndan vatandaşlarımıza yönelik destek açıklamaları hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından son olarak 2 bin 210 TL hakkında da açıklama gerçekleştirildi. 
Bakanlık tarafından açıklanan tarihten sonra vatandaşlarımızın hesaplarına tek tek geçmesi gerekiyor.

BAKAN RESMEN DUYURMUŞTU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırdığı ve temmuz ayında son olarak ödendiği açıklanan Türkiye Aile Destek Programı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla yıl sonuna kadar devam etmesine karar verildiğini duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı doğrultusunda 2 yılda 4 milyondan fazla aile para yardımı yaptıklarının altını çizerek, "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programımızın bu yılın sonuna kadar uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız" ifadelerini kullandı.

2 BİN 210 TL'YE KADAR DESTEK

Bakan Göktaş, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "Programın uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız. 2024 yıl sonuna kadar her ay yaklaşık 3 milyondan fazla hanemize, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz. Ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor. 2 yıllık programla 4 milyondan fazla hanemize yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağladık. Yaklaşık 7 milyon çocuğumuz için, 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verdik. Aile Destek Programı ile bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis ettik."

İHTİYAÇ SAHİPLERİ MÜRACAAT ETMEYE DEVAM EDEBİLİR 

Bu kapsamda, ilk ödeme 9 Ağustos tarihinde (bugün) hesaplara yatacak ve yıl sonuna kadar aylık periyotlarla devam edecek. Aynı zamanda, ihtiyaç sahiplerinin yeni müracaatları kabul edilmeye devam edecek ve talep edilen koşulları sağlayan ihtiyaç sahiplerinin başvuruları onaylanacak.

Söz konusu para yardımı doğrultusunda, her hane için, kişi başı ortalama aylık gelirler göz önünde bulundurularak yapılan ödemeler, çocuk sayısına göre 1.250 lira ile 650 lira arası nakit desteği ve elektrik tüketim yardımı olarak 310 liraya kadar çıkacak. Bu sayede, hak sahiplerine aylık toplamda 2 bin 210 liraya kadar para yardımı yapılacak. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön