Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan 5 BİN TL müjdesi! Paraya ihtiyacı olanlar acil baksın

Aile Bakanlığı'ndan vatandaşlarımıza yönelik 5 bin TL müjdesi geldi... Paraya ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kesinlikle bakması gerekiyor...

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardımlar milyonlarca vatandaşımız tarafından takip ediliyor... Vatandaşlarımızın Aile Bakanlığı'nın yardımlarını takip ettiği sırada ise Bakanlık tarafından bomba bir 5 bin TL müjdesi geldi... 

AİLE BAKANLIĞI'NIN HEDEFİ SOSYAL KATILIMI YÜKSELTMEK

Başta yaşlılar, engelliler ve eşi hayatını kaybetmiş kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara para yardımı yaparak bu kişilerin toplumsal hayata daha aktif bir katılımını destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım programını duyurdu.

Bakanlık, bu kapsamda, şartları sağlayanlara 5 bin TL’ye kadar para yardımı yapacağını açıkladı. “Afet-Acil Durum Yardımları” adı altında sağlanacak bu yardım ödemesi, özellikle yaz aylarında çok sık yaşanan yangın gibi afetlerin yanı sıra, sel ve deprem gibi afetlere maruz kalan vatandaşlara da yapılacak.

30 GÜN İÇERİSİNDE MUHTAÇLIK ŞARTI ARAYANMAYACAK

Bu doğrultuda, afet ve acil durumlarda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) vatandaşların gıda, giyim vb. temel ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin yardımlar yapılacak. Buna göre, Afet-Acil Durum Yardımları, afet ve/veya acil durumlara maruz kalan aileler yararlanabilecek. Ayrıca, olayın yaşandığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde muhtaçlık şartı da aranmayacak.

Acil ve temel ihtiyaç yardımları: 3 bin 500 liraya kadar, yangın, sel ve deprem felaketinde;5 bin liraya kadar, kar, heyelan, kaya düşmesi felaketinde; 3 bin liraya kadar, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan muhtaç hanelere; 3 bin liraya kadar, afetzedelerin tahliyelerinin sağlanması için; 3 bin liraya kadar nakdi yardım yapılacak.

Yangın, deprem ve sel gibi afetlere maruz kalan vatandaşların söz konusu sosyal yardım ödemesinden yararlanması için ikamet ettiği ilçedeki SYDV’ye giderek kimlik belgesiyle başvuru yapması gerekecek. Mütevelli heyetinin başvuruları onaylaması halinde ise hak sahiplerinin hesaplarına 5 bin TL’ye kadar yardım tutarı aktarılacak.