Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan 8.240 TL para almak isteyenler dikkat! Bu kişilere 1 kuruş bile verilmeyecek!

Aile Bakanlığı'ndan 8.240 TL para almak isteyenler dikkat... . Bu programa başvuruda bulunacak olan aileler, dikkatli olmalı çünkü belirlenen şartları karşılamayanlara 1 kuruş bile para verilmeyecek... Hemen bakın...Bu programa başvuruda bulunacak olan aileler, dikkatli olmalı çünkü belirlenen şartları karşılamayanlara hiçbir maddi yardım yapılmayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk sahibi ailelere yönelik Sosyal Ekonomik Destek (SED) adlı nakit yardım programını hayata geçirdi. Bu programa başvuruda bulunacak olan aileler, dikkatli olmalı çünkü belirlenen şartları karşılamayanlara hiçbir maddi yardım yapılmayacak.

SED programı, 18 yaş altı çocuğu olan ailelere ekonomik destek sağlamayı amaçlamakta. Aylık olarak 2.060 TL ile 21.684,00 TL arasında değişen miktarlarda sosyal yardım alabilecek olan ailelerin, belirli koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Aile Bakanlığı'ndan 8.240 TL para almak isteyenler dikkat... Bu kişilere 1 kuruş bile verilmeyecek... Hemen bakın...

KİMLER SED YARDIMINDAN YARARLANABİLİR?

Ailede çalışan birey bulunmasına rağmen ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşaması: Eğer ailede bir veya birden fazla birey çalışıyor olmasına rağmen, ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyorsa, SED programından yararlanma hakkı doğabilir.

Ailede çalışan bireyin ya da çalışabilecek durumda olan bireyin bulunmaması: Ailede herhangi bir bireyin çalışmıyor veya çalışabilecek durumda olmaması durumunda, SED programından başvuru yapılabilir.

Ailenin ekonomik olarak bir kriz sürecinde olması: Ailenin olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık, kaza, işten çıkarılma veya iş bulamama gibi ekonomik krizlerle karşı karşıya kalması, SED yardımından faydalanma şartları arasında yer almaktadır.

Sağlanan hizmetin çocuk odaklı olması: Programın amacı, çocukları korumak ve desteklemek olduğu için ailede en az bir çocuğun bulunması gerekmektedir.

Ailede en az bir çocuğun ve ebeveynin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin bulunması: Başvuru yapacak ailelerin en az bir çocuğun ve çocuğun ebeveyninin veya onun bakıcısı konumundaki kişinin kimlik bilgilerini sunmaları zorunludur.

SED YARDIMINDAN YARARLANAMAYACAK KİŞİLER!

Aile Bakanlığı, belirlenen koşulları karşılamayan kişilere 1 kuruş bile para verilmeyeceğini açıkladı. Eğer başvuru sahibi yukarıda belirtilen şartları karşılamıyorsa, SED yardımından yararlanma hakkı bulunmamaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, SED programına başvuruda bulunacak ailelerin, başvuru şartlarını dikkatlice incelemelerini ve gerekli koşulları sağlayıp sağlamadıklarını kontrol etmelerini tavsiye ediyor.

SED programı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik önemli bir sosyal destek sağlamayı hedeflemektedir. Bu nedenle, başvuruda bulunacak ailelerin belirlenen kriterleri titizlikle değerlendirmesi, yardımdan hak ettikleri şekilde faydalanabilmeleri açısından büyük önem taşıyor.

Dikkatlice belirtilen şartları karşılayan ailelerin SED programından faydalanarak çocuklarının ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmeleri umulmaktadır. Ancak, programın amacına ulaşması için doğru başvuru yapan ailelerin seçilmesi de önemli bir kriterdir. Bu nedenle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları dikkatli bir şekilde değerlendirmekte ve hak edenlere maddi destek sağlamaktadır.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.

-Dilekçe

-T.C. Kimlik Numarası beyanı,

-Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek  başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir. 

SED ÖDEMELERİ NE KADAR?

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİ 2023 YILI ÖDEME ORANLARI VE TUTARLARI

EĞİTİM GURUPLARI Oranlar % 2023 Ocak - Temmuz Ekonomik Destek Tutarı OKUL ÖNCESİ ÇOCUK  50 2.060,00 İLKÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK  75 3.090,00 ORTA ÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK  80

3.296,00

ORTA ÖĞRETİM SEVİYESİNDE OLUP OKULA DEVAM ETMEYEN ÇOCUK İÇİN  50 2.060,00 YÜKSEK ÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK  90 3.708,00 KURULUŞ BAKIMINDAN AYRILAN GENÇLER 40 1.648,00 2828 Kanunun 32. Maddesi Evlenme Yardımı (Korunma Altında iken evlenen kız çocukları için )  

21.684,00

Geçici Ekonomik Destek Tutarı     1 Kat   4.120,00 2 Kat   8.240,00 3 Kat   12.359,99
İş Bankası'ndan müjde! Aylık 445 TL taksitle kredi!
Son dakika: Az önce deprem mi oldu? En son deprem ne zaman oldu? İşte 3 Temmuz 2023 son depremler!
SON DAKİKA Altın fiyatları 3 Temmuz 2023: Ons altın yükselişte, gram altın ve çeyrek altın değişiyor!
Parayı dolara yatıranın aklı başından uçtu gitti! 3 Temmuz 2023 pazartesi dolar, euro ve sterlinde son durum!