Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan 9077 TL'den sonra 20 Ağustos'ta resmen o destek ödemesi yapılacak

Aile Bakanlığı'nın destek ödemesi dönemine girmemiz nedeniyle bakanlık tarafından destek ödemeleri vatandaşların hesaplarına geçirilmeye başlandı. Aile Bakanlığı'ndan 9077 TL'den sonra 20 Ağustos'ta resmen o destek ödemesi yapılacak.

Aile Bakanlığı destek ödemelerinin zamlanmasıyla birlikte vatandaşların destek ödemelerine olan merakı da daha öncesine göre bir hayli yükseldi. 

Aile Bakanlığı'nın destek ödemesi dönemine girmemiz nedeniyle bakanlık tarafından destek ödemeleri  vatandaşların hesaplarına geçirilmeye başlandı. Aile Bakanlığı'ndan 9077 TL'den sonra 20 Ağustos'ta resmen o destek ödemesi yapılacak. 

9 AĞUSTOS'TA DESTEK ÖDEMELERİNİN BİR KISMI BAŞLADI

Ağustos ayının ortalarına doğru yaklaşırken farklı ödemelerle ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ağustos ayında sosyal yardımları hak sahibi vatandaşların hesaplarına belirli bir takvime göre yatırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile destek programı ödemelerinin süresi uzatıldığını duyurmasının ardından ödemeler merak konusu olmuştu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da ödemelerin 9 Ağustos itibariyle başlayacağını belirtti. Bugün itibariyle aile destek programı ödemeleri başlarken, sosyal yardımın ayrıntıları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. 

20 AĞUSTOS'TA BİR BAŞKA DESTEK ÖDEMESİ VAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini bugün itibariyle hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarırken, birkaç gün önce de zamlı yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri iletildi. Destek ödemelerine dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı ödemeler de merak edilen edilen konular arasında yer alıyor. Farklı sosyal yardımların hangi tarihlerde iletileceğine ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmadı fakat önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak tahminler yapılıyor. Bu çerçevede, 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının önümüzdeki hafta sağlanması bekleniyor. 15 Ağustos tarihinde evde bakım maaşının sağlanmasının ardından 20 Ağustos dolaylarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi bekleniyor. Sosyal yardımlar hesaplara yatırıldıkça da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.