28 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan Ağustos 2023 destek müjdesi! 'Aile Destek Programı' gibi 1.250 TL değil 4 bin 471 TL yatıyor!

Aile Bakanlığı'ndan Ağustos 2023 destek müjdesi! 'Aile Destek Programı' gibi 1.250 TL değil 4 bin 471 TL yatıyor!

Aile Bakanlığı'ndan Ağustos 2023 destek müjdesi... 'Aile Destek Programı' gibi 1.250 TL değil 4 bin 471 TL yatıyor... İşte ayrıntılar...



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere yönelik önemli bir destek programını duyurdu. Ağustos 2023 itibarıyla başlayan İşe Başlama Yardımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilen ve İŞKUR'a bildirilen 18-55 yaş aralığındaki bireyleri kapsayacak.

Program kapsamında, İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen ve bu sürecin ardından sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcılarına nakdi yardımlar sağlanacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi tespit edilen yardım yararlanıcılarının 60 gün içerisinde bu destekten faydalanabileceği belirtildi.

Aile Bakanlığı ndan Ağustos 2023 destek müjdesi! Aile Destek Programı gibi 1.250 TL değil 4 bin 471 TL yatıyor!

İşe Başlama Yardımı programının bir diğer önemli detayı da kimlik belgesi yardımı oldu. Başvuru sahiplerine brüt asgari ücretin 1/3'ü oranında destek sağlanacak. 2023 yılı için bu miktar 4.471,50 TL olarak belirlendi. Bu destek, aynı yıl içerisinde bir defa kullanılabilecek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işe başlama sürecinin desteklenmesinin, bireylerin sosyal yardım döngüsünden çıkarak kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı olacağını ve ekonomik bağımsızlıklarını güçlendireceğini ifade etti. Bu destek programı ile birlikte iş arayan bireylerin istihdama katılımlarının teşvik edilmesi ve toplumsal refahın artırılması hedefleniyor.

Aile Bakanlığı ndan Ağustos 2023 destek müjdesi! Aile Destek Programı gibi 1.250 TL değil 4 bin 471 TL yatıyor!

SIK SORULAN SORULAR!

Soru 1: İşe Başlama Yardımı nedir?

İŞKUR'un iş bulmalarına yönelik yönlendirmesi sonucunda işe başlayan sosyal yardım alanlarına, tek seferlik olarak aylık brüt asgari ücretin üçte biri kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından destek sağlanmaktadır.

Soru 2: İşe Başlama Yardımına nasıl müracaat edilir?

Çalışmaya başlayan bireyler, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtları tamamlandıktan sonraki 60 gün içinde oturdukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunmalıdır.

Soru 3: İşe başladıktan sonra sosyal yardımlarım kesilir mi?

İşe başladıktan sonra bir yıl süreyle Şartlı Eğitim (ŞEY) ve Şartlı Sağlık (ŞSY) Yardımları kesilmez.

Soru 4: Sosyal yardım yararlanıcısı İŞKUR’un iş veya mesleki kurslara katılım teklifini reddederse bir müeyyidesi var mı?

Eğer bir kişi, İŞKUR tarafından sunulan iş teklifini haklı bir sebep olmaksızın üst üste üç kez reddederse, bir sonraki bir yıl boyunca düzenli sosyal yardımlardan yararlanma hakkını kaybeder.

Emekli maaşında çığır açan talep: İlk kez o rakam telaffuz edildi! Emeklinin yüzü gülecek mi? Emekli zammında son dakika
Borsa İstanbul tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi!
SON DAKİKA DEPREMLER! 28 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Son dakika...

Geri Dön