11 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı’ndan ailelere 12 ay boyunca destek! Resmi başvuruyu hemen yapın

Aile Bakanlığı’ndan ailelere 12 ay boyunca destek! Resmi başvuruyu hemen yapın

Aile Bakanlığı tarafından ailelere yönelik verilen desteklerin hangisi olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor... Bakanlık tarafından verilen bir destek ödemesinin detayları da belli oldu.



Aile Bakanlığı tarafından ailelere farklı kalemler adı altında çok sayıda destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 
Bakanlık tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinden bir tanesi hakkındaki detaylar da yeniden gündeme oturdu. 

RESMİ BAŞVURU GECİKMEDEN YAPIN

Zor durumdaki hanelere sosyal yardım ödemeleri yaparak bu kişilerin sosyal hayata daha aktif bir katılımını amaçlayan ve ihtiyaç sahiplerinin ekonomik yükünü hafifleten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım programını duyurdu.

Bu kapsamda, bakanlık tarafından verilen ve “Muhtaç Asker Ailesi Yardımı” olarak bilinen nakdi yardım ödemesisayesinde aile bireylerinden birinin vatani görevini yapması için şehir dışına gitmesinin ardından, 3294 sayılı yasa doğrultusunda kişinin askerlik görevi süresince ihtiyaç sahibi ailesinin maddi olarak desteklenmesi hedefleniyor.
Askere giden kişi evliyse para yardımından resmi nikâhlı eşi yararlanabiliyor. Eğer askere giden kişi bekarsa öncelikle kişinin annesi başvurabiliyor ama anne hayatta değilse baba da müracaat edebiliyor. 2022 sayılı yasaya göre yaşlı veya engelli aylığı alan ve eşi/oğlu askerde olan vatandaşlar, ayrıca bu yardım programından da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki (SYDV) mütevelli heyetince muhtaçlık kararı verilmesi kaydıyla yararlanabiliyor.

12 AY BOYUNCA DESTEK ÖDEMESİ SÜRÜYOR

Başvurular için sadece başvuru yapacak kişinin kimlik belgesi talep edilirken, kimlik belgesi haricinde herhangi bir belge talep edilmiyor. SYDV’deki mütevelli heyetinin başvurulara onay vermesi halinde aylık 800 lira olmak üzere 2 ayda bir 1600 liralık para yardımı hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor.

Söz konusu para yardımı, askerdeki kişinin askerlik süresi boyunca devam ederken, en fazla 12 ay boyunca ödeniyor. Fakat, bu nakdi yardım programına SYDV’den müracaat edildiği tarih temel alındığı için sadece kabul edilme tarihiyle ilgili geriye dönük ödeme alınabiliyor. İade edilen ödemelerle ilgili geriye yönelik ödeme yapılamıyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön