Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan ailelere müjde! Kişi başı 300'er TL yardım yapılacak!

Aile Bakanlığı'ndan ailelere müjde... Kişi başı 300'er TL yardım yapılacak... Hemen bakın... Sakın başvuruları kaçırmayın...   

Aile Bakanlığı, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Türkiye Kızılay Derneği ve  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında oluşturulan ortaklıkla; Kişi başı 300'er TL yardım yapılacak. 

 

Aile Bakanlığı'ndan ailelere müjde... Kişi başı 300'er TL yardım yapılacak... Hemen bakın... Sakın başvuruları kaçırmayın...

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Uyum Yardımı (SUY) kapsamında Türkiye Kızılay Derneği ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile birlikte çalışarak, dezavantajlı durumda olan ailelere destek olmaya devam ediyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu ortaklık, hane bireylerinin geçici barınma merkezleri dışında ikamet eden ve muhtaçlık kriterlerini sağlayan kişilere yardım amacı taşıyor.

Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı, Geçici Koruma Statüsüne sahip olanlar, Uluslararası Koruma Statüsüne sahip olanlar, Uluslararası Koruma başvuru sahipleri ve İnsani İkamet İzni bulunan yabancıları kapsamaktadır. Yardımdan faydalanabilmek için hane bağımlılık oranının en az 1.5 olması gerekmektedir.

 

Bu program kapsamında yapılan yardımlar düzenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Kişi başı aylık ödeme tutarı 300 TL olup, çeyreklik dönemlerde farklı ödeme miktarları uygulanmaktadır. 1-4 kişilik hanelere 600 TL, 5-8 kişilik hanelere 300 TL ve 9 ve üstü kişilik hanelere ise 100 TL şeklinde ödeme yapılmaktadır. Ödemeler aylık olarak düzenlenmekte olup, çeyreklik dönemlerde ek ödemeler de gerçekleştirilmektedir.

SUY programı, ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek sağlamasının yanı sıra sosyal uyum sürecine de katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Kızılay Derneği ve IFRC'nin işbirliği sayesinde, dezavantajlı durumda olan bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeyi ve topluma uyum sağlamalarını desteklemeyi amaçlamaktadır.

 

Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı misafirlerin güçlendirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli bir adımdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu programla sosyal yardımlara erişimi artırdığı ve toplumun her kesimine eşit bir şekilde yardım eli uzattığı belirtilmektedir.

Dolar 28 TL olacak dedi, ortalık birbirine girdi!
Altın fiyatları kanatlandı uçuyor! 26 Haziran 2023 gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatını görenin aklı gitti!
Dolar volkan gibi patladı, rekor üstüne rekor kırdı! Dolar kaç TL? Euro ve sterlinde son durum ne? 26 Haziran 2023!