Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan anne babalara Mart 2023 müjdesi! Kimliği ile başvuran hemen her ay PTT'den tıkır tıkır alacak!

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere müjdeli haber geldi. İlkokul ve ortaokulda okuyan çocuğu olan ailelere bakanlık yardım ediyor! Devamını oku... Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilk ve ortaokula giden çocukları olan ailelere şartlı eğitim yardımı vererek bu konuda bir nebze de olsun yardımcı oluyor

Ailelerin çocukları için eğitim masraflarını karşılamak her zaman kolay olmayabilir. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilk ve ortaokula giden çocukları olan ailelere şartlı eğitim yardımı vererek bu konuda bir nebze de olsun yardımcı oluyor.

 

Aile Bakanlığı'ndan anne babalara Mart 2023 müjdesi! Kimliği ile başvuran hemen her ay PTT'den tıkır tıkır alacak! İşte bütün ayrıntılar...

Bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin bazı koşulları yerine getirmeleri gerekiyor. Bunların arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, asgari ücretin altında bir hane gelirine sahip olmak, sosyal güvenceye sahip olmamak ve çocukların düzenli olarak okula gitmesi yer alıyor.

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kabul ediliyor ve ödemeler her ayın belli bir döneminde gerçekleştiriliyor. İlköğretime giden erkek öğrenciler için aylık 90 TL, kız öğrenciler için aylık 100 TL, ortaöğretime giden erkek öğrenciler için aylık 130 TL, kız öğrenciler için ise aylık 150 TL ödeme yapılıyor.

Aile Bakanlığı'ndan anne babalara Mart 2023 müjdesi! Kimliği ile başvuran hemen her ay PTT'den tıkır tıkır alacak! İşte bütün ayrıntılar...

 

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şartlı eğitim yardımı başvurusu yapmak için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmanız gerekiyor. Başvuru formunu doldurarak, aile bilgileriniz, okuyan öğrenci sayısı ve muhtaç durumunuz hakkında bilgi vermeniz gerekiyor.

 

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI BAŞVURU KOŞULLARI!

Başvuru yapabilmek için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız, hane gelirinin asgari ücretin altında olması, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmamanız ve öğrencinin eğitimine devam etmesi gerekiyor. Ayrıca, öğrencinin bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamış olması gerekiyor.

 

ŞEY ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILIYOR?

Şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımı programı (ŞESY) hak sahipleri, Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında ödemelerini alırlar. Ödemeler, her ödeme ayının 24'ü ile 28'i arasında yapılır.

Ödeme günleri, T.C. kimlik numarasının son rakamına göre belirlenir. Ödeme günü hafta sonuna denk gelenler, ödemelerini Cuma veya Pazartesi gününden itibaren alabilirler. Ödemeler, PTT şubelerinden yapılır.

 Buna göre; T.C. kimlik numarasının son rakamı;

'0' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 24'ünde,

'2' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 25'inde,

'4' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 26'sında,

'6' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 27'inde,

'8' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 28'inde,

ödeniyor.

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi geldi! Hemen başvuran şimdi tık diye 3.336 TL alacak!
EYT'de kadın ve erkeklerde prim kaç gün? Sigortalı süresi kaç yıl? İşte EYT şartlarının ayrıntıları
4 Mart 2023 altın bugün ne kadar? Bugün ons gram, tam altın kaç TL? Güncel altın kuru fiyatları!