Kent Haberleri

Aile Bakanlığından anneleri sevindirecek haber! Çocuk parası hesaplara...

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapıyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni desteğinden kimler faydalanıyor? İşte detaylar...Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar "Çocuk Destek Bileşeni'ne başvuru şartları neler? " Çocuk destek parası ne zaman verilecek?" sorularını sorguluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemelerine Çocuk Destek Bileşeni programı da dahil edildi. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar "Çocuk Destek Bileşeni'ne başvuru şartları neler? " Çocuk destek parası ne zaman verilecek?" sorularını sorguluyor.

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapıyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni desteğinden kimler faydalanıyor? İşte detaylar... İşte "Çocuk Destek Bileşeni'ne ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında gerçekleştirilecek olan yardım detayları anne babaların gündeminde bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında sağladıkları çocuk desteği ödemelerinin kaç lira ve ne zamandan itibaren hesaplara aktarılacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına aldıkları Çocuk destek Bileşeni ödemelerinin bu ay yapılacağı tarihi henüz açıklamadı. Resmi bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

ÇOCUK PARASI NE KADAR?

Bakan Yanık, sosyal desteklerden yaralanan ailelerdeki çocuklara dair ilave destek sağlayacaklarını açıkladı. Bu kapsamda, ailelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL arasında ödeme yapılacak.

Bakan Yanık ödemeleri şu şekilde duyurdu, “Bu kapsamda;

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Söz konusu başvurular e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gerçekleştirilecek.

Aile Destek Programı'nda 1 sene boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

ÇOCUK DESTEĞİ KOŞULLARI NEDİR OLDU?

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanmak isteyenlerin hanede kişi başına düşen aylık gelirinin net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL’nin altında olması gerekiyor.

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes destekten faydalanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlara da ek olarak bu destek verilecek.

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Bakan Bilgin'den kamu işçilerinin zammına ilişkin son dakika açıklaması!