Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan bir de bayram öncesi güzel haber

Aile Bakanlığı ödemelere tam gaz devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından bayram öncesinde de vatandaşlara güzel bir haber geldi. Bakanlık tarafından bayram öncesinde ailelere yönelik önemli bir destek daha verilecek

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik önemli miktarlarda ödeme yapılmaya devam ediliyor. Bakanlık tarafından bayram öncesinde ailelere yönelik önemli bir destek daha verilecek.

Özellikle alım gücü düşük ve ihtiyaç sahibi kişilerin faydalanabilecekleri bu yardım kolisinin bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor. Verilen bilgilere göre, temel gıda ve temel hijyen malzemeleri ve ürünlerini içerecek olan bu yardım kolisi, bayram sonrasında da belli dönemlerde dağıtılabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtılacak olan bu yardım kolisinden faydalanabilmek için kişilerin il ve ilçelerinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvuruda bulunması isteniyor. Öte yandan yardım kolisi için başvuru yapabilmek için e-Devlet de kullanılabiliyor. Kişiler, e – Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak, ilgili yardım sayfasına ulaşıp buradan başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca yardım için başvuruda bulunan kişiler, yardımlarının onaylanıp onaylanmadığını da bu sistem üzerinden takip edebilecekler.

Bakanlık tarafından dağıtılacak olan bu yardım kolisinin, bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması beklenmekte. Bununla birlikte, ihtiyaç halinde ve gerekli durumlarda yardım kolisi, sene içinde de bu kişilere yeniden verilebilecek.

3294 sayılı kanuna göre ihtiyaç sahibi aileler, bu temel gıda kolisinden faydalanabilecekler. Bu yardım kolileri, özellikle bayram öncesi olmak üzere yılda iki kez bu kişilere verilecek. Ayrıca gerekli görüldüğünde, sene içinde de bu ailelere yardım kolisi verilmeye devam edilebilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre, bu yardım kolisinden faydalanmak için ihtiyaç sahibi ve dar gelirli bir konumda olmak gerekiyor. Buna göre, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, sosyal güvencesi olsa bile hane içinde, kişi başına düşmekte olan gelirin asgari ücretin 3’te 1’inin altında kalanlar, bu yardımdan faydalanabilecekler.

Yapılan başvuruların ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, gelen başvuruları incelemektedir ve uygun görülen aileler, bu yardımdan faydalanabilirler. Bu yardım için başvuru yapmak için ise aile bireyinin 18 yaşından büyük olması şartı da aranmaktadır. Koşulları sağlayan kişiler, bayram öncesi yardım kolilerini alabilecekler.