Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan büyük müjde asıl şimdi geldi... 1 yıl boyunca para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vatandaşlara ödediği Aile Destek Ödemeleri hakkında asıl büyük müjde geldi. Aile Bakanı Derya Yanık, ödeme sürelerini uzattıklarını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha para ödenmeye devam edilecek.  Türkiye'deki ailelere yönelik maddi destek sağlamayı amaçlayan Aile Destek Programı'nın süresinin uzatılacağı ve kapsamının genişletileceği duyuruldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı program kapsamında devletten yardım alan ailelere yönelik büyük bir müjde geldi. 

Türkiye'deki ailelere yönelik maddi destek sağlamayı amaçlayan Aile Destek Programı'nın süresinin uzatılacağı ve kapsamının genişletileceği duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaşlara tamamlayıcı sosyal yardım olarak ek ödeme yapılacağını ifade etti ve bu hamlenin, dar gelirli ailelerin maddi yükünü hafifleteceğini vurguladı.

AİLELERE 1  YIL BOYUNCA PARA ÖDEMESİ YAPILACAK

Bakan Yanık, Aile Destek Programı çerçevesinde sağlanan ödemelerin devam edeceğini ve bu alanda yeni yardımların da sunulacağını belirtti. Aynı zamanda, belirli bir gelir seviyesinin altında olan vatandaşlara, vatandaşlık maaşı ve ek olarak tamamlayıcı sosyal yardım yapılacağı bilgisini paylaştı. Yanık, bu sayede ailelerin gelir seviyesinin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

 

Ödeme tutarları, ailelerin gelir durumlarına göre belirlenecek. Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı'nın Aile Destek Programı'nı onayladığı sırada verdiği talimat doğrultusunda, belirli bir gelir grubunun olduğunu belirtti. Bu grup, yoksulluk sınırının altında olmasa da, risk altında olduğunu ve bu riski azaltmak için maddi destek sağlanacağını ifade etti. Bu desteklerin, ailelerin ortalama gelir düzeyini korumaya yardımcı olacağı ve yoksulluk sınırının altına düşmeleri durumunda daha fazla destek alacakları konusunu vurguladı.