Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan büyük sürpriz! 1000 TL'ydi o ödeme artık 2500 TL! Siz de bakın

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan ödemelerin miktarı değiştiriliyor. Aile Bakanlığı tarafından konuyla ilgili bir sürpriz daha geldi. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik olarak 1000 TL bandında doğal gaz destek yardımı yapılıyordu

Aile Bakanlığı vatandaşlara çeşitli konularda destek sağlamaya devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik olarak 1000 TL bandında doğal gaz destek yardımı yapılıyordu. Ancak son gelen haberlere göre bu destek yardımının meblası artırıldı. 
 

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli destek paketleri adı altında ödemeler yapıyor. Bu destek paketlerinden biri de doğalgaz destek ödemesi olarak biliniyor. Doğal gaz tüketim desteği ödemelerinin hak sahiplerine aktarılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar başvuruların nasıl yapılacağını da ayrıca merak ediyor.Doğal gaz tüketim desteğine başvuru yapmak isteyenler TC kimlik numaraları ile sosyal Yardım Başvuru Hizmetleri kanalı üzerinden başvurularını tamamlayabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı, doğal gaz tüketim desteği ödemeleri kapsamında hak sahiplerine 900 TL – 2 bin 500 TL arasına nakit ödeme yapılıyor. 

DOĞAL GAZ YARDIMINA BAŞVURU YAPMANIZ İÇİN BAZI ŞARTLARI SAĞLAMANIZ GEREKİYOR

Başvuracak kişinin Türk vatandaşı olması,

e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan en önemli sosyal yardımları kısaca aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz:

AİLE BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN DİĞER YARDIMLAR 

Yoksul ailelerin kış günlerinde ısınma ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına onlara yakacak yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı, asgari ücretin 1/3’ünün altında olan ailelere kömür ve odun yardımı yapıyor.

Evinde kömür sobası olmayan kişilere ise kendi bütçesiyle soba satın alabiliyor.

Kömür ve odun yardımı kapsamında muhtaç ailelere kış ayları yaklaşmaya başladığında yani Kasım ya da Aralık aylarında minimum 500 kg kömür dağıtılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak her il ve ilçede faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kayıt olanlar; gıda ve erzak yardımı alabiliyorlar.

Tıpkı belediyeler gibi fakir ve yoksul ailelere gıda ve erzak içeren erzak kolileri dağıtan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardım kolilerinde makarna, pirinç, bulgur, zeytin, peynir gibi yemeklik ve kahvaltılık malzemeler yer alıyor.

3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde  olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler gıda yardımı 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan hanelere yapılmaktadır.

Eski, sağlıksız ve kötü koşullara sahip olan evlerde yaşayan muhtaç ve fakir vatandaşların alabilecekleri barınma yardımı kapsamında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları; ücretsiz bir şekilde ailelerin evlerine dair bakım, onarım, tamirat, boya ve badana vb. işlemleri gerçekleştiriyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; yoksul vatandaşlara betonarme ya da prefabrik ev yapım yardımında da bulunuyor.

Barınma yardımı dahilinde evinde oturacak hiçbir eşyası olmayan vatandaşlara koltuk, dolap, masa vb. eşyalar dağıtabiliyor.

Sel, yangın, deprem gibi doğal afetlere maruz kalan vatandaşlara ise bir süreliğine kira yardımında bulunabiliyor.