Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan çok önemli açıklama.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan çok önemli bir açıklama geldi. Vatandaşların açıklamayı mutlaka derinlemesine okumaları gerektiği ifade edildi. Bakanlık tarafından önemli bir konuda daha açıklama yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşların bilgilenmesi adına sık sık açıklama yapılıyor. Bakanlık tarafından önemli bir konuda daha açıklama yapıldı. İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın açıklamasından tüm detaylar... 

 

Geçim sıkıntısı yaşayan pek çok vatandaş için çeşitli yardım ödemeleri yapmakta olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir yardım duyurusunda bulundu. Bakanlığın yapmış olduğu duyuruya göre, bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılacak. Daha önce Ramazan Bayramı’nda da benzer bir uygulama ile gıda yardımında bulunmuş olan bakanlık, bu bayramda da aynı şekilde, vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını giderebilmek için yardımda bulunacak. 

Bakanlık tarafından verilecek olan bu yardımdan faydalanabilmek için belli başlı şartlar aranıyor. Bu şartlardan birisi de kişilerin gelir düzeyi ile ilgili olarak karşımıza çıkmakta. Bakanlığın duyurusuna göre, hanede kişi başına düşen gelir seviyesi asgari ücretin 3’te 1’inin altında kalanlar, yani gelir seviyesi 2 bin 835 bin TL’nin altında olan kişiler, bu yardımdan faydalanabilecek. Ayrıca yardımdan faydalanmak isteyen kişilerin, herhangi bir sosyal güvencesinin de olmaması isteniyor.

GIDA YARDIMI İÇİN BAŞVURU YAPMAYI PLANLAYANLAR BU ADIMI ATACAKLAR

İhtiyaç sahipleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan gıda yardımının bayram öncesinde yapılması bekleniyor. Bu nedenle yardım için başvurular şimdiden başlatıldı. Gıda yardımı için başvuruda bulunmak isteyenler e – Devlet üzerinden sisteme giriş yapabilirler.

Şifreleri ile e – Devlet’e giriş yapan vatandaşlar, sitedeki arama butonunu kullanarak ilgili sayfayı görüntüleyebilirler. Arama kısmına “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru” yazarak aratma yapanlar, ilgili sayfayı kolayca bulabilirler. Sonrasında kişiler, başvuru için bir form doldurmak zorundadır. Bu formda kişilerin bilgilerini doğru ve eksiksiz bir biçimde girmesi oldukça önemli. Çünkü yapılan başvurular, bu formlar değerlendirilerek onaylanıyor ya da reddediliyor. Bu nedenle başvuru yapacak olan vatandaşların, formu özenli bir şekilde doldurması gerekmekte.