Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz... Vatandaşlar, kendilerine sağlanan destek hizmetlerinin yanı sıra devletin karşıladığı hangi hak ve hizmetlerin olduğunu merak etmektedir

 

Aile Bakanlığı tarafından sunulan yardımlar, birçok vatandaşın faydalandığı destekler arasında yer almaktadır. Vatandaşlar, kendilerine sağlanan destek hizmetlerinin yanı sıra devletin karşıladığı hangi hak ve hizmetlerin olduğunu merak etmektedir. Bu noktada, işsizlik sigortası en önemli haklardan biridir. İşsizlik ödeneği hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki detayları inceleyebilirsiniz...

 

 

htiyaç sahiplerine nakit ödemeler, çeşitli kurumlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu ödemeler özellikle işsiz veya işsiz kalan vatandaşlar arasında işsizlik maaşı detaylarını araştırmaya yol açmıştır. Başvuruların en geç 30 gün içinde yapılması önemlidir. İhtiyaç sahiplerine 5.137 TL'ye kadar nakit ödeme yapılacaktır. Belirtilen şartları sağlayan herkesin hesabına para yatırılacaktır.

İhtiyaç sahipleri, 5.137 TL nakit ödemeden faydalanabilecektir. Bu ödemeler, İŞKUR veya e-Devlet üzerinden alınabilir. Başvurunuz değerlendirildikten ve onaylandıktan sonra düzenli olarak aylık olarak devam edecektir. Peki, başvuru koşulları nelerdir? İşte ayrıntılar...

İŞKUR, çalışmayan vatandaşlara en az 2.568 TL, en fazla 5.137 TL arasında ödeme yapmaktadır. Bu ödemeler, vatandaşlara işsizlik maaşı adı altında sunulmaktadır. 2022 yılı için belirlenen asgari işsizlik ücreti 2.568 TL olarak kabul edilmiştir. En yüksek işsizlik maaşı ise 5.137 TL olarak belirlenmiştir. İşsizlik maaşından faydalanabilmek için kişinin kendi kusuru olmaksızın işsiz olması gerekmektedir.

BU ŞARTLARI KARŞILAMADAN İŞSİZLİK MAAŞI ALMAK MÜMKÜN DEĞİL!

İşsizlik maaşı alabilmek için belirli şartları karşılamanız gerekmektedir:

  1. Hizmet sözleşmesinin sona ermesinden önceki son 120 gün boyunca hizmet sözleşmesine tabi olmanız gerekmektedir.

  2. İşten ayrılmadan önceki üç yıl içinde en az 600 gün boyunca işsizlik sigortası primi ödemiş olmanız gerekmektedir.

  3. Hizmet sözleşmesinin sona ermesinden itibaren 30 gün içinde taleplerinizi en yakın İŞKUR birimine şahsen veya elektronik ortamda yapmanız gerekmektedir.

  4. İşsizlik maaşı alabilmeniz için emeklilikten itibaren 120 gün içinde primlerinizi geri ödemeniz gerekmektedir.

  5. Çalışanın, iş sözleşmesinin feshinden itibaren son üç yıl içerisinde en az 600 prim gün çalışmış olması gerekmektedir.

İşsizlik ödeneği süresi, hizmet sözleşmesinin feshinden önceki son üç sene içerisindeki prim gün sayısına bağlı olarak belirlenmektedir. Örneğin, 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olanlara 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olanlara ise 300 gün süreyle işsizlik ödeneği sağlanmaktadır.

Bu şartları karşılamadan işsizlik maaşı almanız mümkün değildir.