Kent Haberleri

Aile Bakanlığından destek alanlara müjde! SED ödemesine Nisan zammı geldi mi? Bu ay hesaplara kaç TL yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi için yapılan SED yardımları merak ediliyor. Peki SED ödemesine Nisan zammı geldi mi? Bu ay hesaplara kaç TL yatacak?  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi binlerce vatandaş için  40'ı aşkın kalemde yardım ödemesi yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, gerekli şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi amacıyla SED yardımı yapılıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi binlerce vatandaş için  40'ı aşkın kalemde yardım ödemesi yapılıyor. 

Bakanlıkca ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için peş peşe hesaplara ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi ile ilgili ayrıntılar ve yardım ödemesine zam gelip gelmediği merak ediliyor. 

Aile Bakanlığından destek alanlara müjde! SED ödemesine Nisan zammı geldi mi? Bu ay hesaplara kaç TL yatacak? 

SED desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için nakdi yardım sağlanıyor. 

SED ödemeleri süreli ve geçici olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına tek tek yatırılıyor. Geçici ekonomik destek yılda bir defa veya en çok iki defa veriliyor. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre çerçevesinde her ay ödeniyor. 

SED ÖDEMESİ NİSAN 2023 KAÇ LİRA? 

SED yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi haneler için düzenlemiş olduğu yardımlar arasında yer alıyor ve bu destekten binlerce aile yararlanıyor. Destek ile ilgili gruplarda yer alan ailelerin çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılanması amaçlanıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. Bakan Derya Yanık, bu açıklamasında Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamında yer alan SED yardımının yeni tutarını duyurdu.

SED yardımı 2023 zammıyla 3 bin 38 TL'ye yükseltildi. 

Aile Bakanlığından destek alanlara müjde! SED ödemesine Nisan zammı geldi mi? Bu ay hesaplara kaç TL yatacak? 

SED yardımından faydalanmak için bazı şartlar aranıyor. Bu şartlardan biri hane geliri şartı. Bu kapsamda SED yardımı alabilmek için vatandaşların gelirlerinin belirlenen tutarı aşmaması gerekiyor. 

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi alan binlerce aile, ödemelerin yapılıp yapılmadığını e-Devlet "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası aracılığıyla sorgulatabiliyor. 

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alımında son dakika! Pozisyonlar açıklandı! Hemen bakın!

TOKİ İstanbul arsa kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? Hemen bakın!

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı!