Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan destek ödemeleri hakkında flaş karar. Temmuzda bitecekti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen aile destek ödemeleri temmuz ayından itibaren artık ödenmemeye başlanacaktı. Konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Daha önce bakanlık tarafından aktarılan resmi verilere göre destek ödemelerinin haziran ayında son kez ödeneceği ve temmuz ayından iitbaren artık hesaplara yatırılmayacağı ifade edilmişti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülkemizdeki milyonlarca vatandaşa yönelik ödemesi yapılan aile destek ödemeleri hakkında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Daha önce bakanlık tarafından aktarılan resmi verilere göre destek ödemelerinin haziran ayında son kez ödeneceği ve temmuz ayından iitbaren artık hesaplara yatırılmayacağı ifade edilmişti. Konuyla ilgili destek ödemesi alan milyonlarca vatandaşı sevindiren bir gelişme yaşandı. İşte detaylar haberimizde... 

Bakan Yanık, Aile Destek Programı çerçevesinde sağlanan ödemelerin devam edeceğini ve bu alanda yeni yardımların da sunulacağını belirtti. Aynı zamanda, belirli bir gelir seviyesinin altında olan vatandaşlara, vatandaşlık maaşı ve ek olarak tamamlayıcı sosyal yardım yapılacağı bilgisini paylaştı. Yanık, bu sayede ailelerin gelir seviyesinin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

 

ÖDEMELERİN KALICI HALE GETİRİLMESİ PLANLANACAK

Ödeme tutarları, ailelerin gelir durumlarına göre belirlenecek. Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı'nın Aile Destek Programı'nı onayladığı sırada verdiği talimat doğrultusunda, belirli bir gelir grubunun olduğunu belirtti. Bu grup, yoksulluk sınırının altında olmasa da, risk altında olduğunu ve bu riski azaltmak için maddi destek sağlanacağını ifade etti. Bu desteklerin, ailelerin ortalama gelir düzeyini korumaya yardımcı olacağı ve yoksulluk sınırının altına düşmeleri durumunda daha fazla destek alacakları konusunu vurguladı.

Dar gelirli ailelere verilen Aile Destek Programı ödemeleri, Bakan Yanık'ın açıklamasına göre bir yıl daha devam edecek ve ardından kalıcı hale getirilmesi planlanacak.