Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan dev Temmuz 2023 müjdesi! 8.156 TL para verilecek! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!

Aile Bakanlığı, Temmuz 2023'te yapılacak başvurular için bir müjde açıkladı. Başvuran vatandaşlara, 12 ay boyunca ödenecek olan devlet desteği miktarı 8.156 TL olarak belirlendi. Aşağıda detayları bulabilirsiniz... Bu yardımlar, barınma, giyim, gıda, yakacak gibi temel ihtiyaçların yanı sıra nakdi yardımlar şeklinde de yapılıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara çeşitli alanlarda sosyal yardımlar sağlanıyor. Bu yardımlar, barınma, giyim, gıda, yakacak gibi temel ihtiyaçların yanı sıra nakdi yardımlar şeklinde de yapılıyor. Destekler, yılda iki kez yapılan maaş zamlarıyla birlikte düzenlenmekte ve vatandaşlara artış sağlanarak ödeniyor.

Türkiye'deki yüksek enflasyon koşulları, vatandaşları her geçen gün daha da zorlamaktadır ve devlet destekleri çeşitlendiriliyor. Yeni projeler başlatılmışken, milyonlarca vatandaşın faydalandığı projelere başvurular da devam ediyor. Kimlerin sosyal yardım başvurusu yapabileceği ve 8.156 TL sosyal yardım ödemesinin nasıl alınabileceği konusunda aşağıda ayrıntılar yer alıyor.

Aile Bakanlığı'ndan dev Temmuz 2023 müjdesi... 8.156 TL para verilecek... Hemen bakın, sakın kaçırmayın...

DUL VE YETİMAYLIĞI!

Dul ve yetim aylığından faydalanmak için, vefat eden eşin sigortalı bir işte çalışmış olması gerekmektedir. Vefat etmesi durumunda dul eşe, maaşın yüzde 50'si ödenmektedir. Ancak çocuk yoksa bu oran yüzde 75'e çıkmaktadır. Yetim çocuklar için ödenen aylık oranı ise yüzde 25'tir.

Son düzenlemelerle birlikte, sigortası ve emekliliği olmayan bir eşin dul aylığına hak kazanması için ödenen tutar 5.625 TL idi. Temmuz 2023 itibarıyla bu tutarın 8.156 TL'ye yükseltilmesi beklenmektedir. Yetim aylıkları da 1.875 TL'den 5.437 TL'ye yükseltilmesi planlanmaktadır.

Aile Bakanlığı'ndan dev Temmuz 2023 müjdesi... 8.156 TL para verilecek... Hemen bakın, sakın kaçırmayın...

DUL VE YETİM AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Dul ve yetim aylığına başvurmak isteyen vatandaşlar için iki farklı yöntem bulunmaktadır. İlk olarak, başvuru yapacak kişi ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunabilir. Bu şekilde başvuru yapmak için, hak sahibinin ikametgahına yakın olan vakıfı ziyaret etmesi gerekmektedir.

Ayrıca, başvuruyu mesai saatlerini beklemeden online olarak da gerçekleştirmek mümkündür. E-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak, "Ölüm Yardımı ve Dul/Yetim Aylığı Talebi" araması yapılarak başvuru formuna erişilebilir. Ardından, "Yeni Başvuru" seçeneği seçilerek talep edilen bilgilerin eksiksiz bir şekilde girilmesi yeterlidir. Bu sayede, başvuruyu hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamak mümkündür.

SONDAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Son deprem, nerede, kaç şiddetinde? İşte son depremler!
Son dakika: Bu sefer TOKİ değil Vakıfbank müjdeyi verdi! Aylık 5.175 TL taksitle 4+1 ev!
Evi olmayana devletten müjde! Karşılıksız ve geri ödemesiz 500 bin TL para verilecek! Hemen başvurun, kaçırmayın!