Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan ek ödeme müjdesi geldi

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik verilen desteklerin hangisi olduğu merak edilmeye devam ediliyor. Aile Bakanlığı tarafından evlere ek gelir olarak yaşlı bakım desteği ödeniyor. Detaylar haberimizde... Bakanlığın destek ödemeleri arasında yaşlı bakım aylığı da var

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destek ödemelerinin hangileri olduğu merak ediliyor. Bakanlığın destek ödemeleri arasında yaşlı bakım aylığı da var. Bu aylığı alan birçok vatandaş gelirlerine ek gelir katmış oluyor. Peki konuyla ilgili detaylar neler. Hepsi haberimizde... 

Hükümet, evde bakıma muhtaç hastası olan kişilere destek olmak amacı ile bu kişilerin sosyal güvenlik kapsamına alınmalarını da planlamaktadır. Buna göre, belirli şartlar sağlayanlar, sosyal güvenlik desteği primleri ödemeleri hususunda destek alacak ve 65 yaş üstü veya yüzde 50 ve üzeri engelli olmaları halinde kişilere ücret ve sigorta hakları verilecek.

Bu düzenleme, yaşlı veya engelli yakınlarına bakmak zorunda olanları ve yakınlarını korumayı ve bu kişilerin hayatlarını daha da rahatlatarak, sevdiklerine daha iyi bakmalarına olanak tanımayı amaçlıyor.

 

Devlet tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, evde bakım koruması olanların yükü bir miktar daha hafifletiyor. Bu düzenleme kapsamında, evde bakım maaşı alanlar, 1500 TL'ye kadar ek bakım desteği alabilecekler. Bu sayede, sevdiklerine daha iyi bakabilmeleri için maddi kaynaktan desteklenmiş olacaklar. Devlet ayrıca, evde bakım veren kimseler için sosyal güvenlik kapsamına alınmalarını da göz önünde bulunduruyor. Koşulları sağlayanlar, sosyal güvenlik destek primlerini ödeyerek, ücret ve sigorta haklarına sahip olabilecekler. Bu zorunluluklar arasında, 65 yaş üstü veya yüzde 50 ve üstü engelli olmak da yer alıyor.

Amaç yaşlı veya engelli yakınlarına bakmak zorunda olanlara bir kolaylık sağlamak. Evde bakım verenler için hem maddi olarak hem de sosyal güvence sağlanması hedefleniyor. Böylece kişiler, daha iyi şartlarda bakım verebilir Yaşlı ve engeli olan kişilere bakımı bir külfet gibi görünmek yerine, hem ekonomik destek alınabilecek hem de bu sayede bakıma muhtaç kişiye daha elverişli şartlarda bakılabilecek.

Bakım veren kişiler bu sayede, sevdiklerine daha iyi bakabilecekler ve hayatlarını daha konforlu hale getirebilecekler. Evde bakım yardımı almak isteyen vatandaşların belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlar arasında bakıma muhtaç kişinin yaşı veya engel durumu ile aylık gelir sınırı bulunmaktadır. Belirtilen sınırla ilgili detaylar şu şekilde: Bu sınırın güncel değeri 5671,20 TL olarak karşımıza çıkıyor ve hanede bulunan her bireyin gelirleri de belirli bir sınırın altında olmalı. Başvuru yapan vatandaşlar, evde bakım yardımı almak istemelerinin nedenlerini belgelemek zorundadır.