05 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan evde bakım maaşı alanlar dikkat! Resmen ağustosta bu kadar alacaksınız

Aile Bakanlığı'ndan evde bakım maaşı alanlar dikkat! Resmen ağustosta bu kadar alacaksınız

Aile Bakanlığı'ndan evde bakım maaşı alan çok sayıda vatandaşımız var... O vatandaşlarımızı ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. Resmen ağustosta bu kadar alacaksınız.



Ülkemizde evde bakım destek ödemeleriyle geçinen çok sayıda vatandaşımız var... O vatandaşlarımız da ağustos ayında alacakları ödemeyi çok merak ediyordu. 

Ağustos ayı ödemeleriyle ilgili Aile Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama geldi... Vatandaşlarımızın ağustos ayında bu kadar para alması bekleniyor. 

Temmuz ayında yapılan zamla birlikte, evde bakım maaşları 7,608,77 TL olarak belirlendi. Bu artış, güncel enflasyon verileri ve memur maaşlarına yapılan zamlarla uyumlu olarak gerçekleştirildi.

Evde bakım maaşları, her ayın 15'inden itibaren hesaplara geçiyor. Ağustos ayı maaşları da bu tarihten itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı. Geçmiş ödemelere dair bilgilere e-Devlet üzerinden ulaşılabilir ve sistemdeki güncellemeler doğrultusunda yeni maaş miktarları takip edilebilir. Yatış tarihleri ve miktarları hakkında daha fazla bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ve e-Devlet kapısı ziyaret edilebilir.

Evde bakım maaşı almak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Başvuru yapmak isteyen kişilerin aşağıdaki kriterleri sağlamaları gerekiyor:

Gelir kriterlerine uygunluk

Bakıma muhtaçlık durumu

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu

Başvurular, engelli kişinin ikamet ettiği yerin Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine yapılabilir. Hane halkının net gelirinin belirlenen limitler içinde olması şartıyla, evde bakım maaşı başvurusu olumlu değerlendirilebilir.

9 BİN TL ALACAKSINIZ 

Peki evde bakım destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar ne kadar alacak? Bu vatandaşlarımızın 9 bin 77 TL tutarında bir ödeme alması bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön