Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan evde bakım yardımı alanlara müjde!

Aile Bakanlığı tarafından evde destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlarımız hakkında müjdeli bir haber verildi.

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza birçok alanda destek ödemesi gerçekleştiriliyor. O alanlardan biri de evde bakım ödemeleri. 

Aile Bakanlığı tarafından evde destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlarımız hakkında müjdeli bir haber verildi. 

BAKAN GÜZEL HABERİ VERDİ

Yaşlı, engelli ve öğrenci ayrımı yapmadan hemen herkesefarklı tutarlarda para yardımı yaparak ihtiyaç sahiplerinin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli vatandaşlara bakmakla yükümlü olarak kişilere de evde bakım aylığı veriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da evde bakım aylığı alan hak sahiplerine müjdeli bir haber vererek 4,9 milyar TL’lik evde bakım aylığının hesaplara yatmaya başladığını açıkladı. 

Bakan Göktaş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz" dedi. Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurgulayan Göktaş, "Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz. Hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde Ocak-Temmuz 2024 döneminde vatandaşlarımıza toplam 30,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık.” Evde bakım aylığı temmuz ayında memur maaşlarına gelen zammın ardından artarak 7 bin 608 liraya yükseldi. Bunun yanı sıra, aralık ayında memur maaşlarına yeni bir zam yapılacağı ve bu kapsamda, evde bakım aylığının da 10 bin liraya kadar çıkacağı öngörülüyor.