Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan flaş açıklama! Çocuklu ailelere 1.700 TL para verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`ndan yeni destek müjdesi geldi! Çocuklu ailelere 1.700 TL yardım yapılacak! Başvuru tarihi geçmeden faydalanın. İşte bütün ayrıntılar... PTT'nin düzenli nakit ödeme uygulaması kapsamında, bakanlığın başvuru koşullarını sağlaması halinde ev hanımı ve çalışan kadınlara da 1

Çocuğu olanlara destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. PTT'nin düzenli nakit ödeme uygulaması kapsamında, bakanlığın başvuru koşullarını sağlaması halinde ev hanımı ve çalışan kadınlara da 1.700 TL ödeme yapılacak.

 

Yardıma muhtaç ve çocuklu ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından nakit destek ödemesi sağlanıyor. PTT'nin uyguladığı düzenli nakit ödeme programı devam ederken, başvuru koşullarını sağlayan ev hanımı ve çalışan kadınlara 1.700 TL para ödemesi gerçekleştirecek. Dar gelirliler için geçmişte başlatılan kış desteğinin yeni içerikleri belli oldu. Bu da çocuklu ailelerin faydalanabileceği aylık gelire katkıda bulunuyor. Detaylar için tıklayınız...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ile Sosyal ve Ekonomik Yardım Hizmetleri Daire Başkanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin aylık ihtiyaçlarını karşılayarak hayal kırıklıklarını gidermeye çalışmak için diğer kuruluşlarla birlikte çalışıyor.

 

KADINLARA DOĞUM YARDIMI DESTEĞİ

Bu kapsamda 15 Mayıs 2015`den sonra anne olan kadınlara ve mavi kart sahiplerine doğum yardımı şartları ve ödeme detayları açıklandı. Başvuru sahibi olan annenin TC vatandaşı/mavi kart sahibi olmaması ya da hayatta olması durumunda başvuru aynı şartları taşıyan babası tarafından gerçekleştirilecek.  Yararlanıcılar, 15 Mayıs'tan itibaren Türk vatandaşları ve mavi kart sahiplerini alacak. Gerekli belgeler yalnızca doğum yardımı başvurusu olarak sunulur. Doğum parası PTT tarafından bir defaya mahsus ödenir. 

Bakanlığın şartlarını taşıyan anneler için 0-2 yaş arası çoklu doğum yapan yoksul ailelere hem beslenme hem de kendi kendine yetme desteği. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, anne veya baba adına kanuni temsilcilik başvurusunda bulunularak iki ayda bir 400 TL'nin hesaba yatırılacağı açıklandı. Hane gelirinin net asgari ücretin 1/3'ünden az olduğu açıklandı.

Aile Bakanlığı, gıda yardımından kira yardımına, aylık maaş ödemelerinden gaz ve elektrik faturası yardımına kadar 40'tan fazla alanda düzenli nakit ödemeleri yapılıyor. 2022 Haziran ayında başlayan destek paketleri 2023 Haziran ayına kadar sürdürülecek.

Necmettin Batırel`den şok eden açıklama geldi! Altını doları olan hemen baksın!
Renault Express Combi'ye 38.900 TL zam! 28 Ocak 2023 fiyat listesi...
Altın almak isteyenlere kırmızı kodlu uyarı! Bunu duyan cüzdanını alıp kuyumcuya uçacak! Son dakika!