Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan flaş bir ödeme açıklaması geldi! Acil bakın

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik sık sık bilgilendirme yapılıyor. Aile Bakanlığı kadınlara yönelik yapacağı ödemenin detayları hakkında açıklamada bulundu. Bu nedenle Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamalar vatandaşlarımız tarafından merakla takip ediliyor

Aile Bakanlığı tarafından ödenen yardımlardan faydalanan çok sayıda vatandaşlarımız var. Bu nedenle Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamalar vatandaşlarımız tarafından merakla takip ediliyor. Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son açıklamada ise kadınlara yönelik yapılacak ödemelerle ilgili bilgilere yer verildi. 

Aile Bakanlığı’ndan güzel haber verildi. Bakanlık resmi web sayfası üzerinden yapmış olduğu açıklamasında sadece kadınlara düzenli olarak ödeme yapılacağını duyurdu. 500 TL’lik yardımın detayları açıklandı. Peki, 500 TL yardımın şartları ve detayları neler? İşte bakanlığın açıklaması ve merak edilenler..

Aile Bakanlığı yaptığı açıklamasında “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” kapsamında 500 TL ödeme yapılacağı açıklandı. Eşini kaybeden ve başvuru şartlarını taşıyan kadınlara 500 TL yardım verilecek. Ödemelerin iki ayda bir olacağı açıklandı.

Bakanlık yaptığı açıklamasında “Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan,3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir” ifadesini kullanarak kimlere 500 TL verileceğini de belirlemiş oldu.

Yapılan açıklamada yardım şartları şu şekilde açıklandı:

Kişinin TC vatandaşı olması gerekiyor

Başka bir kişi ile resmi ya da dini nikahının bulunmaması gerekiyor.

Kişinin sigortalı bir işte çalışmaması gerekiyor.

Kadının muhtaçlık ve fakirlik durumu tespit edilmesi durumunda maaş bağlantısı yapılıyor.

ÖDEMEDEN FAYDALANMAK İÇİN BAŞVURU YAPMANIZ GEREKİYOR

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların nasıl yapılacağı açıklandı. Bulunulan ildeki vakıflar ve SYD Vakıfları tarafından düzenli bir şekilde ödemeler alınabilecek.

Yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşıyanlar TC kimlik numarası ile başvurularını yapabilecek. Ödemeler 2 ayda bir 500 TL olarak hesaplara yatırılacak.