Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuracak son dakika müjdesi! Hemen TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak

Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar bütün hızı ile devam ediyor. Bakanlık tarafından 3 bin 336 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun ve anında paranıza kavuşun! İşte ayrıntılar... Aile Bakanlığı 40'tan fazla sosyal yardım projesi yürütüyor

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma muhtaç vatandaşlara desteğine devam ediyor. Aile Bakanlığı 40'tan fazla sosyal yardım projesi yürütüyor. Bu yardımlar biri kapsamında 3 bin 336 TL ödeme alabilirsiniz. Ancak bazı koşulları yerine getiriyor olmanız gerekiyor. İşte bütün detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım yararlanıcılarından İŞKUR’un işe yönlendirmesi neticesinde işe yerleşenlere bir seferlik ödeme yapıyor. 

İşe Başlama Yardımı; Sosyal yardım yararlanıcılarından İŞKUR’un işe yönlendirmesi neticesinde işe yerleşenlere bir defaya mahsusu olmak üzere Aylık brüt asgari ücretin 1/3 ü kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarınca yapılan yardımdır.

İşe başlayan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaydı yapıldıktan sonra 60 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edilir.

İşe başladıktan sonra bir yıl süreyle Şartlı Eğitim (ŞEY) ve Şartlı Sağlık (ŞSY) Yardımları kesilmez.

Sosyal yardım yararlanıcısı haklı bir sebep olmaksızın İŞKUR’un sunduğu iş teklifini üç kez reddederse, bir yıl süreyle düzenli sosyal yardımlardan faydalanamaz.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI NEDİR? ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'un yönlendirmesi sonucunda çalışam hayatına başlayacak olan kişilere işe başlama yardımı ödemesi yapılır. Yardım kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere asgari ücretin 1/3’te oranında ödenek çıkartılır. İşe başlama yardımından yararlanmak isteyenlerin maddi durumları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan gelir testinde muhtaçlık seviyesinde olması şarttır.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İşe başlayan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na sigorta girişi yapıldıktan sonra 60 gün içinde yardım başvurusunu iletmesi istenir. İşe başlama yardımı başvurusu için kişilerin ikamet adresinin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları üzerinden müracaat etmesi gereklidir.

Aile Bakanlığı'ndan nefes kesecek son dakika müjdesi! Bu kişiler hemen 800 TL ödeme alacak!
Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Başvuran ve şartları karşılayanlar anında 700 TL parayı kapacak!
Aile Bakanlığı'ndan zil takıp oynatacak son dakika müjdesi! Şimdi T.C Kimlik kartıyla başvuran yardımı havada kapacak!