Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuracak son dakika müjdesi! Hemen TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 500 TL ödeme alacak! 

Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuracak bir müjde geldi. T.C. Kimlik kartınızı da alıp hemen başvurun anında 500 TL ödeme yapılacak! İşte bütün ayrıntılar... Halk, Aile Bakanlığı'nın yaptığı büyük yardımlardan habersiz

Aile Bakanlığı tarafından  vatandaş desteği tüm hızıyla devam ediyor. Halk, Aile Bakanlığı'nın yaptığı büyük yardımlardan habersiz. Bu araçlardan biri de çocuklar içindi. İki ayda bir ödeniyor ama belli şartları var.  İşte ayrıntılar...
 

Bakanlık birçok kişiye sosyal yardım yapıyor. Bu yardımlardan birisi de 0-6 yaş arası çocuklar ve hamilelere dönük. Hanede sosyal güvenceli birey bulunmaması, Sağlık Bakanlığının belirlediği tarihlerde düzenli olarak doktor kontrollerine gidilmesi ve hanenin ihtiyaç sahibi olduğuna Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından kanaat getirilmiş olması gerekmektedir. Sosyal güvencesi olmayan,  3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi durumunda bulunan ailelere çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri ve hamilelerin gebelik ve doğum sırasında hastaneye kontrole gitmeleri şartıyla yardım sağlamaktadır.

ŞSY Programı kapsamında, 0-6 yaş arası çocuklara, kız veya erkek fark etmeksizin aylık 100 TL (en fazla 72 ay), gebe kadınlara aylık 200 TL (en fazla 9 ay), lohusa kadınlara aylık 300 TL (en fazla 2 ay) ve hastanede doğum gerçekleştiren kadınlara bir kereye mahsus olmak üzere 500 TL tutarında nakdi yardım yapılmaktadır. Fayda sahibi çocuk ya da çocuklar ve gebe/lohusa kadınlara ait muayene izlem takibi aralıkları ile ilgili mevzuat Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

ŞARTLI GEBELİK YARDIMI (ŞGY) ŞARTLARI NELERDİR?

- Hanede sosyal güvence olmaması,
- Gebelik süresi içerisinde başvuru yapılması,
- Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaç sahipliğinin belirlenmesi ve düzenli olarak doktor kontrollerine gidilmesidir.

SIK SORULAN SORULARIN YANITI!

Öksüz ve Yetim Yardımından faydalanıyorum. Şartlı Eğitim (ŞEY) ve Şartlı Sağlık (ŞSY) Yardımlarından da faydalanabilir miyim?

Evet, faydalanabilirsiniz.

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımından faydalanıyorum. Şartlı Eğitim (ŞEY) ve Şartlı Sağlık (ŞSY) Yardımlarından da faydalanabilir miyim?

Evet, faydalanabilirsiniz.

Sosyal güvenceli (uzun vadeli sigorta kollarına tabi olma) olunması durumunda Şartlı Eğitim (ŞEY) ve Şartlı Sağlık (ŞSY) Yardımlarına başvuru yapabilir miyim?

Bu yardım kapsamında hane bazlı sosyal güvence kontrolü sağlanmakta olup yardım başvurusu yapılamamaktadır.

Aile Bakanlığı'ndan nefes kesecek son dakika müjdesi! Şimdi TC Kimlik Kartı ile başvuran hemen 600 TL ödeme alacak!
Aile Bakanlığı'ndan müjde! Başvuran ve şartları karşılayanlara 2.500 TL'ye varan destek!
Akbank'tan yeni kampanya! 31 Ocak'a kadar başvuran yararlanacak! Sakın kaçırmayın!