Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! Paralar hesaplara peş peşe yattı! Hemen şimdi kontrol edin!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre e-devlet listesinde adı ve soyadı bulunan herkese 4 bin 336 TL nakdi yardım yapılacak. Ödeme tarihi de açıklandı. İşte ödemeyi alma yöntemi ve son tarih... E-Devlet, listede adı geçen herkesin ödeme alabileceğini duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan vatandaşlara yapılan sosyal yardım ödemelerine ilişkin önemli bir açıklama geldi. E-Devlet, listede adı geçen herkesin ödeme alabileceğini duyurdu. Listede adı geçen herkese ücretsiz olarak 4336 TL ödeneceği biliniyor. Yardımların ödenmesi için son tarih 28 Şubat olarak açıklandı.

BU LİSTEDE ADI OLANLAR DİKKAT: SON TARİH 28 ŞUBAT!

15'inde başlayan evde bakım yardımları için son tarih 28 Şubat'tır. E-devlet üzerinden giriş yaptıysanız ve henüz yardım ücretlerinizi almadıysanız hemen listeyi kontrol etmelisiniz. Adınız ve soyadınız bu listede yer alıyorsa, T.C kimlik kartınız ile PTT'ye giriş yapabilir ve ücretsiz ödeme alabilirsiniz.

2023 yılı Şubat ayı evde bakım maaş ödemeleri için liste e-devlet üzerinden yayınlandı. Adınız ve soyadınız Şubat  ayı evde bakım maaşı yatan iller listesinde ise bulunuyorsa hemen PTT'ye gidebilir ve ödemenizi T.C kimlik kartınız vasıtasıyla alabilirsiniz.

2023 ŞUBAT AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2023 yılı başında memur maaş ve aylıklarına yapılan yeni zamları, diğer tazminatlarda yapılan artış izledi. Şubat ayında geçen yılın ikinci yarısına göre evde bakım ücretleri 1000 TL arttı. Yani bu aya ait 4336 TL evde bakım maaşı vatandaşlara ödenecek. 

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Lütfen e-Devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak arama butonundan “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapabilirsiniz.

Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla ödeme alan kişiler SMS ile de talepte bulunabilirler. Evde bakım ödemesini SMS ile talep etmek için BAKIYE yazıp 4737’e SMS gönderebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI BAĞLANMASI İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Bakım maaşı bağlanması için gerekli 3 şart şunlardır:

1. Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekir.

2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır. 

3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olmalıdır.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN MÜRACAAT NEREYE VE NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Engelli bireyin yakını bu başvuruyu yapar.

MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Başvuru dilekçesi,

Engelli kişinin engelli raporu,

Engelli kişinin ve bakım verecek kişinin kimlik fotokopisi ve aslı, adrese dayalı sistemde hanede kimlerin yaşadığının beyanı (ikametgâh adres belgesi).

Hanede yaşayanların gelir durumunu gösterir maaş bordrosu, varsa kira gelir beyanı, mal durumunu gösterir belgeler,

Engelli kişiye ait iki adet resim,

Engelli kişi okuyorsa öğrenim belgesi,

Engelli birey için vasi kararı varsa vasi belgesi, anne ve baba boşanmış ise mahkeme kararı gerekmektedir. Burada boşanma gerçekleşmemiş, ebeveynlerden biri evden ayrı yaşıyor olsa da ayrı yaşayan ebeveynin de geliri beyan edilecektir.

İş Bankası kartı olanlar acilen baksın! Yeni bir kampanya açıklandı! Son iki gün, hemen buraya bakın!
Veliler dikkat! İlkokul ortaokul lise okuyan çocuğunuz varsa bunu kesin yapın! 1-2-3 çocuklu ailelere 3.100-4.855 TL!
Ev sahipleri dikkat! Bunu yapan yandı! Tam 90 bin TL ceza ödemek zorunda kalacaksınız!