Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan haziran müjdesi gelecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenmeye devam edecek destek ödemelerinin haziran ayağı hakkında henüz yeni bir gelişme yaşanmadı. Bakanlık tarafından destek ödemelerinin ne zaman ödeneceğine ilişkin açıklama yapılması bekleniyor. Bakanlık tarafından haziran ayında da destek ödemesi yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye'de yaşayan milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yönelik destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bakanlık tarafından haziran ayında da destek ödemesi yapılacak. Vatandaşlar haziran ayındaki destek ödemelerinin hesaplarına geçip geçmediğini merak ediyor. Peki destek ödemeleri hesaplara geçti mi ya da ne zaman geçecek... İşte detaylar... 

 

2023 Haziran ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar da Aile Destek Programı kapsamında ödenen destek ödemeleri ile ilgili merak ettikleri sorulara yanıt aramaya başladı. Her ay düzenli bir şekilde ödenen bu destek ödemelerinin haziran ayı içerisinde ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelere ödediği bu destek ödemeleri 850 TL ila 1250 TL arasında değişiyor. Haziran ayı destek ödemeleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli haneler için sağlanan ve 12 ay boyunca düzenli bir şekilde ödenen destek ödemelerinin haziran ayında sonlanması bekleniyor. Haziran ayı destek ödemelerinin de temmuz ayında vatandaşların hesaplarına aktarılacağı biliniyor. Ancak bu tarihten sonra destek ödemelerinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Aile Destek Programı ödemeleri, hane içindeki kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre değişiklik göstermektedir. Bu ödemeler 850 TL ila 1.250 TL arasında değişiyor. Ödeme tutarları şu şekildedir:450 TL ve altında geliri olan kişilere 1.250 TL ödeme yapılıyor.

450 TL üzerinde- 911,15 TL ve altında geliri olan kişilere 1.100 TL ödeme yapılıyor.

911,15 TL üzerinde- 1372,30 TL ve altında geliri olan kişilere 950 TL ödeme yapılıyor.