Kent Haberleri

Aile Bakanlığından mayıs ayı müjdesi! Sosyal destek ödemeleri hesaplara yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal Ekonomik Destek ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. İşte desteğe ilişkin merak edilenler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere çocuklarının masraflarını karşılamaları için verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı yapılıyor.

SED yardımı ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor. Peki SED desteği ne kadar oldu? SED destek ödemelerinden kimler faydalanıyor? İşte detaylar...

SED YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli ailelerin çocuklarının temel gereksinimleri ve eğitim giderlerinin karşılanması için mayıs ayı içerisinde 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını duyurdu.

Çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün sağlanması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak kazandırılması gerekliliğine vurgu yapan Bakan Yanık, bu çerçevede ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini belirtti.

SED HİZMETİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Haklarında bakım tedbiri kararı alınarak sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar alıyor.

Ekonomik yoksunluk sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılarak ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını doldurmaları sebebiyle, sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna yahut eğitimlerine devam eden veya bir iş ile meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Beklenmedik bir tabii afet, felaket,  hastalık ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü olduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan ya da vefat eden kişilerin çocukları Sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanabilir.

HİZMETTEN YARARLANACAKLARDAN İSTENİLEN BELGELER

T.C. Kimlik Numarası beyanı,
Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi,
İş-Kur veya meslek kurslarına başvurduğuna dair belge,
Müracaatçının durumunu tespit amacıyla talep edilebilecek diğer belgeler.
İl Müdürlüğü veya  Sosyal Hizmet Merkezi  Müdürlükleri, muhtaç kişilerle ilgili başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda  da bulunabilir.

SED ÖDEMELERİ NE KADAR?

EĞİTİM GURUPLARI Oranlar % 2022 Temmuz-Aralık Ekonomik Destek Tutarı OKUL ÖNCESİ ÇOCUK  50 1.584,61 İLKÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK  75 2.376,92 ORTA ÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK  80

2.535,38

ORTA ÖĞRETİM SEVİYESİNDE OLUP OKULA DEVAM ETMEYEN ÇOCUK İÇİN  50

1.584,61

YÜKSEK ÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK  90 2.852,31 KURULUŞ BAKIMINDAN AYRILAN GENÇLER 40

1.267,69

2828 Kanunun 32. Maddesi Evlenme Yardımı (Korunma Altında iken evlenen kız çocukları için )  

16.680

Geçici Ekonomik Destek Tutarı     1 Kat   3.169,23 2 Kat   6.338,46 3 Kat   9.507,69

İslam Memiş'ten  gümüş için haziran uyarısı geldi! Yer yerinden oynayacak!

YSK Sandık görevlisi ücretleri hesaplara ne zaman yatacak? 2023 Seçim görevlisi ücreti ne kadar?