Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan mayısın ikinci müjdesi. Tam 4 bin 200 TL ödenecek

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yapılan ödemelerin miktarları vatandaşlar tarafından çok merak ediliyor. Aile Bakanlığı'nın çocuklu ailelere yönelik ödeme miktarlarıyla ilgili detaylar paylaşıldı. Detaylar haberimizde... Çocuklu aileler bu nedenle bakanlık tarafından verilen destek ödemelerine daha fazla ilgi gösteriyor

Aile Bakanlığı tarafından Türkiye'de yaşayan ailelere yönelik verilen destek ödemeleri özellikle çocuklu ailelerin büyük oranda rahatlamasına nede oluyor. Çocuklu aileler bu nedenle bakanlık tarafından verilen destek ödemelerine daha fazla ilgi gösteriyor. İşte bu yüzden çocuklu ailelere yönelik yapılan ödemeler de diğer ödemelere göre daha fazla merak ediliyor. Peki çocuklu ailelere ne kadar ödenecek. Haberin detayları yan tarafta... 

 

Seçime az bir süre kala devletten dar gelirli ve çocuklu ailelere yardım kampanyaları peş peşe açıklanmaya başladı. 12 ay boyunca maddi destek verileceği ifade edildi. Çocuk başına verilen maddi destek ödemesin detayları haberimizde eklendi!

Durumu kötü olan ve geçim sıkıntısı yaşayan çocuklu ailelere güzel haber geldi. Devlet maddi destek vermeye devam ediyor. Aile Bakanlığı’nın vereceği destek ile ailelerin yükü bir nebze olsa da azalmış olacak.

Para desteğinin miktarı çocuk sayısına göre veriliyor. 1 yıl boyunca verilecek olan bu yardım sayesinde masrafları karşılamakta zorlanan aileler rahatlayacak. Başvuruların ise e-Devlet üzerinden yapılacağı ifade edildi. Başvurudan yararlanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden başvuru yapması gerektiği ifade edildi.

İsteyenler başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında gerçekleştirebilecek.

Aylık yardımdan yararlanmak isteyenler başvurularını hemen yapıyor. Sonuçlar ise ilgili kişiler tarafından incelenerek 10 gün içerisinde açıklanıyor. Şartları taşıyanlar PTT üzerinden her ay ödemelerini alacak. Sürecin durumu ve başvuru bilgilerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.