Kent Haberleri

Aile Bakanlığından müjde! 4 bin 336 lira Evde bakım paraları hesaplara yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım maaşlarının hesaplara aktarıldığını duyurdu. İşte detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık konuya ilişkin açıklama yaptı

Evde Bakım desteğinden faydalanan vatandaşlar destek ödemelerine ilişkin detayları merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık konuya ilişkin açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engellilerin ve ailelerine ekonomik destek vermek amacıyla bu ay toplam 2 milyar 449 milyon lirası evde bakım yardımının hesaplara yatırmaya başladıklarını belirtti. İşte Bakan Derya Yanık'ın konuya ilişkin değerlendirmeleri...

Bakan Derya Yanık, aileleri yanında kalan engelli vatandaşlara gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek sağladıklarını ifade ederek, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla 2006'da başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışama hayatına atılamayan vatandaşların desteklendiğini anımsattı.

Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı ödemelerinin 3 bin 336 liradan 4 bin 336 liraya çıkarıldığını hatırlattı.

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 449 milyon lira Evde Bakım Yardımı’nın hesaplara yatırmaya başladıklarını söyleyen Yanık, "Bu ay 569 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, güvenlik, sağlık, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir çerçevede politikalar geliştirdiklerini vurguladı.

"İçerisinde bulunduğumuz Engelliler Haftası’nda bir kez daha dile getirelim" diyen Bakan Yanık, bakanlık olarak engelli vatandaşların karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmak için tüm gayretleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

YAŞLILIK AYLIĞI, EVDE BAKIM YARDIMI, ENGELLİ MAAŞI NE KADAR LİRA?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu yıl zam gelen sosyal yardım ödemelerinin rakamlarını peş peşe duyurmuştu.

Yaşlılık aylığı şeklinde de bilinen 65 yaş aylığı, 2023'te gelen zammın ardından 1.536 liradan 1.997 liraya çıktı.

Yüzde 40-69 arası engelli maaşı, bin 226 liradan bin 594 liraya ulaşırken; yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da bin 840 liradan 2 bin 392 liraya çıktı. 

Evde bakım yardımı da bu yılın başında gelen zam sonrasında 3 bin 336 liradan, 4 bin 336 lira olarak hesaplara yatacak. 

Havalimanlarındaki yolcu trafiği yüzde 32,4 arttı! 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırlandı

ABD bankası Wells Fargo'dan seçim sonrası dolar senaryoları geldi! Dolar tam bu kadar olacak!

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!