Kent Haberleri

Aile Bakanlığından müjde! Dar gelirlinin hesabına her ay 3 bin 295 TL yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapıyor. Peki, bu destek ödemelerinden kimler faydalanıyor? İşte detaylar...Desteği alanlar ödeme tarihlerini merak ediyor

Sosyal Ekonomik Desteği (SED) yardımı ihtiyaç sahibi kişilerin çocukları için her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor. Desteği alanlar ödeme tarihlerini merak ediyor. Geçen ay ki ödemelerin hesaplara yatıırldığını Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık açıklamıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli hanelerin çocuklarının masraflarını karşılamaları için süreli ya da süresiz olmak üzere iki katagoride ödeme gerçekleştiriyor.

Peki SED desteği ödemeleri ne kaç TL? SED ödemeleri kimlere veriliyor? İşte detaylar...

SED HİZMETİ ÖDEMELERİ KİMLERE VERİLİYOR?

Sosyal hizmet kuruluşlarında haklarında bakım tedbiri kararı olan veya ailesi-yakınları yanına verilebilecek çocuklar bu destekten faydalanıyor.

Ekonomik sıkıntı sebebiyle, desteklenmedikleri kapsamda korunmaya muhtaç duyacak olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı bulunmaksızın SED'den yararlandırılarak ailesi-yakınları tarafından bakılan çocuklara sağlanıyor.

Bakım tedbir kararı olan yaş sınırlarını tamamlamaları sebebiyle sosyal hizmet kuruluşlarından -koruyucu aile yanında kalmayanlar-iş ve meslek edinme kursuna ya da eğitimlerini sürdüren, bir iş ile mesleği olamayıp desteklenmedikleri takdirde ekonomik sıkıntıya düşebilecek gençlerde bu desteği alıyor.

Olağan üstü hastalık, doğal afet ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisini ve geçindirmekle yükümlülüğü olduğu aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak düzeyde olanlar ile hayati tehlikesi bulunan ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşanlar ile vefat eden kişilerin çocukları SED hizmetinden faydalanabilir.

SED ÖDEMELERİ NE KADAR TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı 2023 yılında okul öncesi çocuklar adına 2.059 TL oldu.

İlköğretim çağındaki çocuklar için ise 3 bin 90 Türk Lirası, ortaöğretim çağındaki çocuklar için 3 bin 295 Türk Lirası, ortaöğretim çağında ama okumayanlar için 2 bin 59 Türk Lirası, ödeme yapılıyor. 

Bakanlık tarafından, SED ödemesi kapsamında yükseköğretim çağında olan çocuklar için 3 bin 708 Türk Lirası ödeme yapılırken kuruluş bakımından ayrılan gençler için de bin 648 Türk Lirası ödeniyor.

2023 SED YARDIMI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Destek ödemelerinin önümüzde ki günlerde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Milli Emlak Temmuz 2023 ihaleleri peş peşe yayımlandı! 10 bin TL'ye arazi almak için bu tarihi kaçırmayın!

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!