Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan müjde gibi müjde! 2.354 TL peş peşe hesaplara yattı! Hemen e-Devlet`ten siz de şık diye alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından herkesi ilgilendiren bir son dakika açıklaması yapıldı. 2.354 TL peş peşe hesaplara yattı! Hemen e-Devlet`ten siz de şık diye alın! İşte bütün ayrıntılar...Hesaplarına 2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, belirli şartları sağlayan kişilere karşılıksız ve geri ödemesiz yardım ödemesi yapıldı. Hesaplarına 2.354 TL nakit para yatırıldığı belirtiliyor. Başvuru yapmak ve detayları öğrenmek için e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli, ihtiyaç sahibi, engelli yaşlılar ve bakıma muhtaç vatandaşların günlük ihtiyaçlarını daha kolay karşılamalarına yardımcı olmak için sosyal yardım programlarını kademeli olarak genişletiyor. Ödemelerin belirli tarihlerde yapılacağı açıklandı.

E-Devlet sistemine giriş yaparak başvuru şartları ve detaylarını öğrenen kişilerin hesaplarına belirtilen miktarda nakit para yatırıldı. Bu ödeme geri ödemesiz ve karşılıksız olarak yapıldı.

Aile Bakanlığı'ndan müjde gibi müjde! 2.354 TL peş peşe hesaplara yattı! Hemen e-Devlet`ten siz de şık diye alın! Şimdi kontrol edin... 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi sıkıntı içinde olan vatandaşlara destek olmak amacıyla ücretsiz nakit yardımı sağlıyor. Başvuru sahipleri 2354 TL'lik yardımı almaya hak kazanıyorlar. Ayrıca, Bakanlık engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara, kronik hastalığı olanlara ve dar gelirli kişilere binlerce liralık ödeme yapıyor. Bu ödemeler, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yapılan ödemelere ilişkin yeni bir açıklama yaptı ve uygulamanın detayları da sıralı olarak açıklandı. Bakanlık, maddi olarak zor durumda olan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

AİLE BAKANLIĞI ŞARTLARI DUYURDU!

nutuk.com.tr'de yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sabah sosyal medya hesaplarından dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımların şartlarını duyurdu. Tabii başvuru için farklı kriterler de gerekiyor. Örneğin engellilik desteği alabilmek için tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporu gerekmektedir. Aynı bildirim bakmakla yükümlü olunanların evde bakım parası için de gereklidir.

Yardım ödemesi alabilmek için yerine getirilmesi gereken bir diğer koşul da gelir kriteridir. Kişi başına düşen hane geliriniz asgari ücretin üçte birinden, yani 2023 yılında 2835 TL'den az ise sosyal yardım almaya hak kazanırsınız.

 

E-DEVLET'TEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ!

Bakanlık tarafından aranan bu şartları taşıyanlar başvuru işlemlerini e-Devlet'ten yapabiliyor. Sosyal yardım başvurularını yapabileceğiniz diğer bir adres ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları. Dilerseniz Online olarak Dilerseniz de fiziksel olarak vakıflara giderek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

PTT'DEN YA DA ATM'DEN ÇEKEBİLİRSİNİZ!

Aile Bakanlığı tarafından ödenen tüm sosyal yardımlar PTT veya banka hesapları aracılığıyla yapılır. Başvuru sırasında bize IBAN numaranızı bildirmeniz durumunda ATM'den alabilirsiniz. Ancak IBAN numarası vermediyseniz T.C kimlik kartınızla birlikte en yakın PTT şubesine giderek ödeme almanız mümkün olacaktır.

Benzine ve motorine zam kapıda mı? İşte 5 Mart Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
5 Mart 2023 altın bugün ne kadar? Bugün ons gram, tam altın kaç TL? Güncel altın kuru fiyatları!
Dolar bugün ne kadar? 5 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!