Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan müjdelerin müjdesi. Salı'dan itibaren hesaplara geçecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan vatandaşlara yönelik müjdeli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından son olarak 300 bin TL'lik geri ödemesiz kredi müjdesi geldi. Detaylar haberimizde... Bakanlığın konut yardımı başlığı altında yapacağı yardım, 300 bin TL’ye kadar çıkıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konut yardımı yapacak. Bakanlığın konut yardımı başlığı altında yapacağı yardım, 300 bin TL’ye kadar çıkıyor. Üstelik bu yardımın geri ödemesiz bir şekilde gerçekleştirileceği de duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunmuş olduğu yardım için başvurular başladı. Ev sahibi olmayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar, 300 bin TL’ye kadar olan bu konut yardımından faydalanabilecekler.

KONUT YARDIMINDAN HANGİ VATANDAŞLAR FAYDALANABİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yeni yardım projesi, kötü şartlarda yaşamak zorunda kalan ihtiyaç sahipleri için düzenleniyor. Evi içinde yaşanmayacak kadar kötü durumda olanlar ve sağlıksız koşullarda yaşayanlar için verilecek olan konut yardımı ile vatandaşın uygunda bakım ve onarım yapabilmesi ya da yeniden kendi için bir ev inşa edebilmesi amaçlanıyor.

Bakanlığın yardımları nakdi olduğu kadar ayni olarak da yapılabiliyor. Yapılacak olan yardım miktarları ise kişinin gelir düzeyine ve genel duruma göre belirlenmekte. Yaşlı, dul, malulen emekli gibi kesimler, bu yardımdan faydalanabilecekler. Ayrıca kişilerin gelir düzeyinin de asgari ücretin üçte birinden daha az olması şartı da bulunuyor.

Vatandaşların bu yardımdan faydalanması için gereken bir diğer şart da kötü durumda olan evin kişiye ait olması ve kendi arazisi üzerinde olması ile ilgili. Devletin vereceği bu yardım ile kişinin evini onarması, bakımını yapabilmesi ya da en baştan betonarme veya prefabrik şekilde ev yapabilmesi hedefleniyor.