Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan müjde...müjde...müjde! Şimdi başvuranın hesabına anında 1.200 TL para yatacak!

Aile Bakanlığı`ndan yardıma muhtaç ailelere güzel haber resmen verildi. Bakanlık ihtiyaç sahiplerine oh çektirecek desteği duyurdu. Şimdi kimliği ile başvuran 1.200 TL parayı tık alacak. Ancak bazı şartları karşılamanız gerek. İşte ayrıntılar... Bu yardımdan faydalanmak için belirli koşulların sağlanması gerekir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere nakit para desteği vermeye devam ediyor. Bu yardımdan faydalanmak için belirli koşulların sağlanması gerekir. Eğer istenilen şartları sağlıyorsanız 1.200 TL para ödemesini anında alabilirsiniz. Peki, bu yardımdan kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? İşte 1.200 TL destek ödemesinin bütün ayrıntıları...

Aile Bakanlığı, yardıma muhtaç vatandaşların elinden tutmaya devam ediyor. Bakanlık, ihtiyaç sahibi ve anne babası olmayan çocuklara destek ödemesi sağlıyor. 

Bakanlıkça öksüz ve yetimlere sosyal destek paraso veriliyor. e-Devlet üzerinden başvuruları yapılabilen öksüz ve yetim desteği; ihtiyaç sahibi olan, annesi babası ya da her ikisi birden ölmüş ihtiyaç sahibi çocuklara veriliyor.

Yetim ve yetim aylığı şartlarını yerine getirenlere; destek ödemesi her ay için 600 TL olarak hesaplanıp her iki ayda bir 1.200 TL olarak ödenecek.

ÖKSÜZ VE YETİM AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI 

Bulunulan evde sosyal güvence bulunmaması hâlinde 18 yaşını doldurmamış olan, annesi, babası ya da her ikisi de vefat etmiş olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca verilen Sosyal ve Ekonomik Destekten (SED) faydalanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında olmayan çocuklar adına; Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programından faydalanmayan, yardımından -çocuk adına- faydalanmayan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler yararlanabilir.

BAŞVURU VE ÖDEME NASIL GERÇEKLEŞİYOR? 

Yetim ve Yetim Yardım Programı'na başvurular öncelikle çocukların hayatta olan anneleri ya da babaları tarafından gerçekleştirilir. Her iki ebeveyn de hayatta değilse, başvuru çocuğun yasal vasisi tarafından gerçekleştirilir.

Başvurular, ikamet ettiğiniz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfından gerçekleştirilebilir. Ödemeler ise banka ya da PTT`den alınıyor.

Öksüz ve Yetim Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişilere çocuk başına aylık 600 TL olmak üzere her iki ayda bir 1200 TL olarak banka/PTT hesabına nakdi ödeme gerçekleştirilir.

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirliye nefes olacak müjde! Kimlik kartı ile başvurana 350-600 TL her ay harçlık gibi yatacak!
PTT’ye giden 10 bin TL nakit alıyor! Hemen bakmayan sonra bin pişman olur!
Denizbank’tan müjde! Faizsiz 5 bin TL’yi anında verecek! Emeklilere değil herkese özel kampanya!