Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan müthiş açıklama. Vatandaşa para bağlanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bakanlık tarafından vatandaşlara bağlanacak vatandaşlık maaşı hakkında da yeni gelişmeler yaşanıyor. İşte detaylar... Bakanlık tarafından vatandaşlara yönelik çok önemli bir açıklama daha gerçekleştirildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yapılan ödemeler tam gaz devam ederken, yeni projeler ve vaatler hakkında da sık sık açıklama yapılıyor. Bakanlık tarafından vatandaşlara yönelik çok önemli bir açıklama daha gerçekleştirildi. 

 

Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılar, pek çok insanı zor durumda bırakabiliyor. Ancak devlet, çeşitli yardım ödemeleri ile bu sıkıntılara bir nebze olsun çözüm üretmeyi hedefliyor. Yakın zamanda gündeme gelmiş olan vatandaşlık maaşı da yine ekonomik sıkıntıları biraz olsun giderebilmek için düşünülen bir program olarak karşımıza çıkmakta.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu duyuruya göre vatandaşlık maaşı, yoksulluk sınırında olan, henüz yoksullaşmamış ama o riskle karşı karşıya kalmış kesimler için de kullanılacak. Bu da vatandaşların yoksullaşmasını önleyebilmek adına geliştirilmiş bir proje olarak görülüyor.

 

 

Diğer sosyal yardımlardan biraz daha farklı olarak, bu ödemelerden sadece yoksullar değil, yani belli bir gelir seviyesinin altına düşmüş kişiler değil, aynı zamanda yoksullaşma riski taşıyan ve belli bir gelir seviyesinin altına düşme tehdidi olan kişiler de bu maaştan yararlanabilecekler. Geliştirilen ve söz edilen bu projenin, daha çok insanın yoksullaşmasının önüne geçilmek için gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu ifadelere göre vatandaşlık maaşının tamamlayıcı yardımlar kategorisinde olduğu görülebiliyor.