Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Başvuran ve şartları karşılayanlar anında ödeme alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi geldi! Güzel haber bu kez çocuklu ailelere geldi! T.C Kimlik kartını kapan hemen ödeme alacak! İşte ayrıntılar... Aile Bakanlığı 40'ın üzerinde sosyal yardım projesi yürütüyor

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma muhtaç vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Aile Bakanlığı 40'ın üzerinde sosyal yardım projesi yürütüyor. Bu yardımlar biri kapsamında çocuklu ailelere ödeme yapılacak. Fakat bazı koşulları yerine getiriyor olmanız gerekiyor.

İşte bütün detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeli haberi verdi. İlk ve orta öğretim çağında çocuğu bulunan ailelerlere Şartlı Eğitim Yardımları yapılacağı duyuruldu.

Bu ödemeler İlköğretime giden erkek öğrenci için aylık 90 lira,

İlköğretime giden kız öğrenci için aylık 100 lira,

Ortaöğretime giden erkek öğrenci için aylık 130 lira,

Ortaöğretime giden kız öğrenci için aylık 150 liradır.

Ödemeler her ay için hesaplanarak 2 ayda bir yatırılıyor.

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Şartlı Eğitim yardımı başvuru formu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılmaktadır. Şartlı eğitim yardımı başvuru formu aile bilgileri okuyan öğrenci sayısı ve muhtaç durumunuz hakkında bilgiler talep edilmektedir.

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

ŞEY ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIYOR?

Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY) hak sahibi ödemeleri tek aylar olan;

Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında yapılacaktır. Ödemelerin ilgili ödeme aylarının 24'ü ile 28'i arasında yapılacak.

Bu kapsamda, fayda sahipleri, T.C. kimlik numarasının son rakamına göre takvime bağlı ve periyodik olarak ödemelerini almaya başlayacaklardır. Buna göre; T.C. kimlik numarasının son rakamı;

Ödemelerini alabileceklerdir. Ödeme günü hafta sonu Cumartesi gününe denk gelenler Cuma gününden itibaren ödemelerini alacaklardır.

Ödeme günü hafta sonu Pazar gününe denk gelenler ise, Pazartesi gününden itibaren ödemelerini alacaklardır. Ödemeler PTT şubelerinden yapılacaktır.

Benzine çılgın zam! Benzin ve motorinde son durum ne? İşte 16 Ocak Pazartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
Altın bugün ne kadar? 16 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!
Dolar bugün ne kadar? 16 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!