Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Dar gelirliye ilaç gibi gelecek! Kimliği ile gelen 1.997 TL alacak!

Aile Bakanlığı`ndan güzel haber geldi. Bakanlık yardım vanalarını sonuna kadar açtı. Bu şartları karşılayanlara 1.997 TL ödeme yapılacak. İşte ayrıntılar... Bu hizmeti kullanmak için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  ihtiyaç sahibi ailelere mali yardım sağlamaktadır. Bu hizmeti kullanmak için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Başvuru yapan ve şartları sağlayanlara anında 1.997 TL ödeme yapılacak.

Peki, bu yardımdan kimler faydalanabilir? Kimler bu yardıma başvurabilir? Başvuru şartları neler? Başvurmak için hangi koşulları yerine getirmek gerekiyor? Başvuru nasıl yapılır? İşte bütün ayrıntılar...

Devlet,  ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor. Bakanlığı 40'ın üzerinde sosyal yardım projesi yürütmektedir. Bunlardan biri yaşlılar ve muhtaçlar içindir. TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; "Yaşlı Aylığı" olarak isimlendirdikleri yardım ile vatandaşlara destek sağlıyor.

Yaşlı Aylığı; yaşla birlikte işgücünün azalması nedeniyle gelir kaybına uğrayan sigortalıların yaşamlarını desteklemek için kurulan yaşlılık sigortasından ödenen aylıktır.

65 yıl maaşı doğum tarihinizin son hanesi dikkate alınarak hesabınıza yatırılacaktır. 0-5'e her ayın 5'inde, 1-6'ya 6'sında, 2-7'ye 7'sinde, 3-8'e 8'inde ve 4-9'a 9'unda ödeme yapılır.

İlk kez yaşlılık maaşı alacak vatandaşlar ödemelerini herhangi bir Ziraat Bankası’ndan sonrasında ise PTT aracılığıyla alabilirler.

65 YAŞ AYLIĞI ŞARTLARI

Devlet tarafından yaşlıların hayatlarını zenginleştirmek için sağlanan 65 yaş aylığını almak için gerek kriterler şunlardır:

- 65 yaşın doldurulmuş olması,
- Türk vatandaşı olunması,
- Herhangi bir sosyal güvencenin bulunmaması,
- Nafaka almamak,
- Hiçbir geliri bulunmaması,
- Sağlık sigortası olmaması,
- Kişinin Yüzde 40'ın üzerinde engelli olması,
- Hane halkının ortalama gelirinin, asgari ücretin üçte birinden fazla olmaması.

Aile Bakanlığı'ndan zil takıp oynatacak müjde! Kimliğinizi gösterip 2.392 TL'yi alabileceksiniz!
Dolar birden 6 TL birden fırlayacak! Sakın duymadım deyip ağıtlar yakmayın! Herkes hazırlıklı olsun!
Altın birden bu kadar olacak! Gram altında 8.9'luk deprem! Bu haberi okumadan kuyumcunun paspasına bile basmayın!